| VRoy a întrebat:

Salut, e cineva pe aici cu „cardiofobie"? Frica de infarct, stop cardiac, atac celebral, cancer si etc.
Eu ma bat cu chestia asta de 6 luni si ma distruge psihic. Am fost de peste 40x la spitale din Romania si Germania la urgente si la diferiti cardiologi. Mereu am primit raspunsuri bune adica ca nu am nimic. Am facut CT si RMN la piept, holter EKG in Romania si in Germania. Niciodata nu mi s-a spus ca am ceva, deci nu exagerez cand zic ca am fost de peste 40 de ori la diferite spitale. Am vazut ca sunt multi ca mine pe Reddit dar n-am gasit pe nimeni din Romania.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Se numeste IPOHONDRIE, inventarea de simptome si boli (inexistente in realitate) si frica sa nu mori de la ele.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca esti foarte atent la ORICARE din organe, creierul tau "simte" toate miscarile functionale (care se pot controla si constient, prin yoga).
Daca nu controlezi "simptomele", atunci apar (in creier) simptomele (inchipuite), ca si in cazul tau.
Ceea mai sigura metoda de a scapa de aceste simptome inchipuite este ne-bagarea in seama.

| J0B0MAT a răspuns:

Tu trebuie să mergi la un psiholog.
Frica de moarte și boli nu face decât să îți întristeze viața.De murit oricum o să mori ca toată lumea, la oricâte controale te-ai duce sau oricât de sănătos ai avea modul de viață.Ai un accident, te înjunghie unu pe stradă, prinzi un cutremur etc., deci degeaba te ferești de ceva, că te va lovi altceva cu adevărat.Ori poate chiar aceleași boli de care încerci să te ferești, pentru că oricum nu ai ce să le faci dacă e să vină.
Eu zic să te bucuri de viață și să mergi la psiholog.

| ioana748 a răspuns:

Sunt oameni care cu puterea gândului isi refac sanatatea si inving metastaze, de asemenea cu puterea gândului poti sa dezvolti orice boala doresti, din nevoia de atentie sau lipsa acesteia.
Toti murim, absolut toti, asa ca bucura- te de calatorie si pana cobori din trenul vietii observa si tu lucrurile frumoase din jur.
Foarte bine ca te -ai controlat, acum ai aflat ca esti sanatos, deci nu ai nici o problema.
Un psiholog te va ajuta sa elimini frica de moarte si sa traiesti liber bucurandu-te de viata.
Spor la viata iti doresc,

| TimberWolf a răspuns:

Ce probleme au unii...nu vrei sa facem schimb?

| StoicAnalysis a răspuns:

Poti incerca sa te duci la un psihoterapeut daca vrei sa remediezi sau sa vindeci aceasta fobie. In loc sa faci anual zeci de RMN-uri si EKG-uri si sa fi anxios mereu, nu mai bine tratezi fobia?

| Whitte a răspuns:

Da pace cardiologilor si mergi la un psihiatru.
Cinstit.