Adica luam duminica de exemplu benzo pentru toata saptamana. Foarte periculos. Așa chiar că poți da în dependență, sau să ajungi la reanimare, dacă este cineva lângă tine să sune la 112.
La spital am incercat sa comunic cu asiatentii dar nimeni nu m-a ascultat.
Asta este foarte grav din partea lor. Așa ceva nu ar trebui să se întâmple, mai ales într-un spital de psihiatrie.
Dupa ce am iesit din spital nu am luat tratamentul.
Asta este din nou o decizie nu prea fericită. Eu nu sunt pentru medicamente, dar în unele cazuri ele te pot salva.
In unele zile plec sau nu vin deloc la scoala.
Am fost și eu într-o situație similară, așa că te înțeleg mai mult ca alții. Dar aceasstă izolare chiar și temporară de colectiv este
în măsură să îți agraveze starea. Astfel ar fi bine să te duci, chiar și în acele zile, cu tot riscul.
In fiecare zi traiesc cu teama ca cimeva ma va lua pe sus si ma va duce la spital pe viata.
Asta se întâmplă rar în ziua de azi, tocmai datorită medicamentelor. Am o fostă studentă, care a fost exact sau asemănător într-o situație ca tine. Cu toate acestea, sub medicație fiind a făcut și a terminat un doctorat, undeva într-o țară vestică, a urcat treptele profesionale și este profesoară universitară acolo. Dar își ia zilnic medicamentele. În anturajul ei, nu știe nimeni asta. Știe doar psihiatrul ei, și eu aici, departe de ea, fiind fost profesor al ei.
Dar am ptsd. Ai ce? Cine zice că ai?
Diagnosticul de epsiod psihotic acut pe o foaie si de schizofrenie paranoida mi s-a pus fara sa comunic cu nimeni. Daca aveam schizofrenie paranoida ar trebui sa am si acum, mai ales ca nu am mai luat tratamentum ala.
Nu chiar, boala poate avea pauze. Dar am învățat pe pielea mea, că un asemenea diagnostic se pune uneori prea rapid, cu prea puțin discernământ, cu lipsă de responsabilitate. Iar după ce ți s-a pus, rămâi cu tinichea veșnică după tine, ceea ce din nou. nu este cum ar trebui să fie.
Astfel, dacă acum nu ai nimic, poate nu ai avut nimic niciodată, doar au greșit ei diagnosticul.
Plus ca inainte sa am acel episod, nu dormisem o saptamana intreaga.Eu cred ca de la asta a fost.
Da, o săptămână de nesomn poate provoca asemenea simptome.
Povestea cu diagnosticul de psihoza (acuta) si mai apoi schizofrenie este una foarte simpla.
Initial, exista episoade psihotice.Din fericire, in unele cazuri acestea raman la stadiul de episoade psihotice acute, iar daca pacientul respecta intocmai indicatiile medicului si tratamentul stabilit de acesta, exista sanse mari ca nici sa nu se mai repete pe toata durata vietii.
In cazul in care nu se respecta tratamentul, sau acesta nu da roade (in cazurile mai complicate) psihoza se cronicizeaza si aproape trei sferturi dintre pacientii aflati in aceasta situatie ajung sa fie diagnosticati cu schizofrenie paranoida.Restul sunt diagnosticati cu alte tulburari precum PTSD, tulburare bipolara, tulburare de personalitate multipla, mai rar alte tipuri de schizofrenie etc.
Faptul ca tu nu ai fost sincer cu medicul tau in ceea ce priveste simptomele resimtite si ai mai si "trisat" in ceea ce priveste tratamentul, in mod cert este un exemplu clar de: "ti-ai facut-o cu mana ta".
Daca psihoza se considera o tulburare ce poate fi temporara/acuta, nu este si cazul schizofreniei.De aceea exista si reticente in ceea ce priveste diagnosticarea directa cu schizofrenie, cu precadere in randul copiilor si adolescentilor.
Sunt de acord, personalul din sectiile de psihiatrie nu afiseaza empatie fata de pacienti, cel putin nu in felul in care lumea ar intelege la modul general empatia, dar acest lucru este normal, deoarece vorbim de pacienti cu tulburari mintale, unii dintre ei cu tulburari grave.Ar fi o greseala sa nu ai o atitudine cat mai detasata si profesionista fata de acei oameni.Atentie, categoric acesti oameni nu trebuiesc tratati intr-o maniera urata si sper sa se inteleaga asta. Spun doar ca este necesar sa se mentina anumite limite ferme intre personalul medical si pacientii respectivi.
La spital pe viata este foarte putin probabil sa ajungi, desi lucrez cu persoane care sunt in sectia de psihiatrie de 10, 15, chiar 20 de ani, de pe vremea cand eu doar visam sa fac ceea ce fac astazi.
Dar vorbim de persoane abandonate total de familie si cu tulburari mintale grave, persoane care nu s-ar putea adapta societatii.Imi este greu sa cred ca este cazul tau.Dar exista sanse sa ajungi din nou internat o perioada in cazul in care vei prezenta din nou episoade de psihoza, episoade paranoide, sau episoade din care sa reiasa ca ai putea sa iti faci rau tie, ori sa le faci rau celorlalti, de exemplu.
Insa, daca tot spui ca acum realizezi anumite lucruri, poate ar fi o idee buna prin a incepe sa fii sincer, mai intai cu tine insuti si mai apoi cu medicul tau psihiatru. Daca vei continua in aceeasi maniera, sa te minti singur si sa il minti si pe cel care are solutii in ceea ce priveste starea ta de sanatate, nu vei reusi decat sa iti faci rau singur, mai mult si mai mult.
Daca doresti sa continuam discutia, ai intrebari, sau doresti sa imi spui orice, imi poti scrie atat aici, cat si in mesaje private.In limita timpului disponibil, voi incerca sa raspund.
Numai bine!
Salut! Ai trecut prin multe. Și eu merg la psihiatru. Am luat și eu tratament cu benzodiazepine (Alprazolam) În momentul de față, iau Depakine Chrono(500mg) și Olanzapina Actavis (anti-psihotic) Dacă ai nevoie de cineva cu care vrei să vorbești, sunt deschis să te ajut cu sfaturi. Sănătate! Funda?
Salut, Ionut. Și eu am trecut prin niște perioade foarte tulburi în viața mea și pot să te înțeleg. Dacă ai nevoie de un prieten cu care să vorbești caută-mă prin mesaje la profil. Putem sta pe messenger de vorbă (chiar și video). Toate cele bune!