| Ionuț346546 a întrebat:

Salut! Este normal să am o stare de amețeală după ce alerg? Am venit acasă și sunt moleșit.Starea asta se poate datora că m-am forțat prea mult? Inainte alergam 14-15 km iar acum am alergat 25 cel puțin așa imi spune aplicația.Nu știu ce s-a intâmplat pentru că zilele trecute oboseam după ceva timp și trebuia sa iau o pauză 1-2 minute dar acum am alergat aproape fără oprire, fără să obosesc. Oare am avut adrenalină? Si de asta să simt acum așa obosit si amețit?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ti a scazut glicemia de la efort

| Violleta2022 a răspuns:

Da, este normal sa te ia cu lesin daca nu te-ai hidratat corect pe toata perioada alergarii, sau ai facut-o pe o temperatura foarte ridicata.
Alergarea asta trebuie sa se faca dimineata foarte devreme, la 5-6 ori seara, dupa ora 9 cand se mai racoreste afara.

| relian a răspuns:

Asa este cand alergi pe caldura, alearga si tu in sala unde ai aer conditionat, caldura te moleseste rau, deci nu este recomandat sa alergi cand afara este cald.
Uite baga aplicati aia The weather channel si acolo la alergare iti si arata cand e bine, cand nu-i bine sa alergi afara.

Cind alergi pe caldura venele se dilata, ceea ce face circulatia singelui sa fie mai greoaie, mai inceata.
Ai avut adrenalina si de aia te simti asa? aia nu are dea face cu ameteala, aia este de la cap ca nu ajunge suficient oxigen, cam asta ar fi, iar oxigenul ajunge prin sange, care are o anume viteza, iar daca venele se larges mult viteza scade, deci cantitate se sange circulat la cap putin mai scazut.

Zic asa ca ideee, nu-s eu doctor sa stiu ce se intijmpla cand alergi 25 de km pe caldura, nici nu am alergat atit vreodata in viata mea laughing ma refer alergat asa continuu.
Asa de alergat alergi mult cand joci fotabal, dar mai stai, mai alergi, etc, nu se compara cand alergi intruna si mai stiu eu ce ritm.

Nu te forta, nu face chestii ce oprganismul in general nu le face, asta te uzeaza, in timp poti avea probleme sau imbatrinesti mai repede de vreme laughing