| Aoxkajcjw a întrebat:

Salut, eu am acnee..si as vrea sa scap de ea.O am de vreo 2 ani dar mi-e frica ca daca merg la dermatolog o sa fie un tratament scump..si nu-mi permit unul scump.Ce as putea face? Oare pot merge sa vad ce si cum si daca e scump ii zic la medic..sau nu ma fac cu tratament?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| MagicOneT a răspuns:

In cazul in care esti asigurat. Te duci la medicul de familie si iti iei o trimitere la specialitatea "dermatologie", ulterior te programezi la un consult la orice medic dermatolog care are contract cu casa de asigurari. In cadrul consultatiei, la cererea ta, iti poate prescrie doar medicamente compensate, unele in procent de 100% (gratis), iar altele in procente putin mai mici, la care trebuie sa achizi o diferenta (mica, in general). E dreptul tau ca asigurat.

Din experienta personala, sunt putine medicamente compensate pentru acnee care chiar au efect (sau cel putin in cazul meu).

Si inca ceva, du-te la un consult de specialitate, la un moment dat o sa apara semne ireversibile si o sa regreti, chestia cu preturile exagerate e mai mult un mit, de cand am acnee, am intalnit multe medicamente accesibile ca pret si eficiente.

| Aoxkajcjw explică:

O sa ma duc. sper sa fie bine si ieftine.

6 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

și nu crezi că ajungi la aceeași bani cumpărând aiurea creme auzite în stânga și-n dreapta care n-o să-și facă efectu cel mai probabil pentru că n-au treabă cu problema ta?!

| Aoxkajcjw explică (pentru Adry05):

Nu ma dau cu nimic ..nu dau banii pe creme de foarte mult timp

| Donsavas a răspuns:

Dacă esti la scoala sau ai serviciu, tratamentul si consultul dermatologic sunt gratuite. Sunt o grămadă de medicamente care se compensează. Încearcă pentru inceput un sapun cu sulf.

| alina2k18 a răspuns:

Nu sunt scumpe tratamentele, trebuie determinat si ce tip de acnee ai, hormonala sau bacteriana, sa nu ai vreun stafilococ.
De obicei cam 50-100 ron costa tratamentul, mai mult daca iti recomanda si un gel de curatare dermatologic.
Eventual ii si spui ca nu iti permiti o gama f scumpa si complexa [ demachiant, gel curatare, crema tratament, lotiune tonica, spf, crema hidratanta, masca ] ca unii dermatologi merg pe schema asta de tratament.
Mergi si trateaza-ti acneea pentru ca exista solutii.

| Sonia822 a răspuns:

NU E VBA DE SCUMP, E IMPORTANT SA NU FIE TOXIC, TRATAMENTELE PT ACNEE DISTRU OVARELE.
Mergi la um nagazin naturist, cere ulei de TI TREE de la Fares. Aplici strict pe cos. Daca e zona extinsa, il diluezi intr-un ulei soft natural (cocos, argan, ulei de masline). E 15 lei, vezi ca se redreseaza din a 2a zi de la aplicare. Nu te da pe fata nediluat, pentru ca poate arde.
Erau unele bune la Oriflame, verzi, batoane corector. Stii ce contineau? Ulei de Ti Tree! Insa tu poti fi inteligenta, si lua substante activa direct, care e mult, mult, mai concentrata si cu efecte rapide.
Pt zona extinsa diluezi 2-3 picaturi la juma` de lingurita ulei argan. Preferabil aplici pe cos, nediluat, fara sa dai pe langa.
Sa fie Fares, pentru ca e din plante. Daca nu e life, fares, hofigal, au petrol si alte bazaconii. Nu confunda cu uleiurile de aromoterapie! https://fares.ro/produs/ti-tree/
Dupa ce se reduc, pe timpul zilei utilizeaza si otet de mere NATURAL. Nu d-ala de market. E tot acid, nu mai apar bube ever.

| Sekim a răspuns:

Salut/Buna
Ar trebui sa iti faci putin curaj si sa mergi la un doctor dermatolog. Nu iti va da un tratament scump, deoarece sunt pastile speciale pentru acnee care nu costa mai mult de 50 de lei. Si ii poti spune sa fie ceva eficient si accesibil, pentru ca nu ai un buget prea mare pentru ca nu e nici o rusine in a face asta. Du-te la dermatolog, nu o sa regreti. Enjoy.

| biancaebar a răspuns:

Buna, pe mine m-au ajutat foarte foarte mult gelul de aloe vera (cel natural, adica tai o bucata din planta, pe jumatate si ungi toata fata cu gelul acela), uleiul de arbore de ceai si apa de trandafir. Sunt remedii naturiste si economice care de adevaratelea au efect.