Daca nu iti vine si faci la 2 zile inseamna ca asa este format sistemul tau digestiv. Nu este constipatie daca nu este de consistenta mai crescuta si cand faci nu depui un efort crescut. Fiecare om are ritmul sau e a digera mancarea, nu este obligatoriu sa ai scaun zilnic. Sunt oameni care au doua pe zi si e la fel de fiziologic ca si la tine.
Daca ai scaunul tare la intervale de 2-3 zile, atunci esti constipat.
Daca ai scaunul moale si la intervale de 2 zile, atunci inseamna ca esti subnutrit.
Daca chiar mananci suficient, atunci inseamna ca nu faci plimbare (mers pe jos) suficient, iar mancarea se putrezeste in colonul tau lenes.
Degeaba mananci "sanatos", daca toxinele stau in tine peste doua zile!
Trebuie sa-ti obisnuiesti corpul sa ai fiecare dimineata scaun, imediat dupa ce te-ai trezit.
Bei cafea? incearca sa bei o cana buna de cafea pe zi sa vezi cum este!
Din punctul meu de vedere dar ai ceva o problema, dar cum nu sunt de specialitate ti-as zice sa mergi la un medic.
Pe de alta parte depinde si cat de mult si cate mese ai pe zi.
Ca daca mananci o singura data e una iar daca mananci de 5-6 ori pe zi e alta.
S-ar putea ca chiar acel hemoroid sa aiba o legatura de cauzalitate cu constipatia.
Normal este sa faci regulat, eu de vreo 4 ani m-am obisnuit sa-l trantesc in fiecare dimineata imediat cum ma trezesc, tot ce am consumat ziua anterioara. Iti recomand sa-ti faci o rutina.