| freakdadisk93 a întrebat:

Salut eu am un sistem nervos mai sensibil am avut atacuri de panica...si am o facut o prostie mi.am facut un tatuaj dupa care am inceput sa ma simt rau nu s-a infectat ci au aparut unele din simptomele mai vechi de la atacurile de panica...am citit pe un site din America ca acel tus poate otravi sistemul nervos.e posibil? e reversibil oare? Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cafeaua poate produce o mica excitatie a sistemului nervos, care nu ajunge la doze normale la atacuri de panica (sub 5 lingurite de cafea pe zi) si care trece la maxim 12 ore de la ingestia ultimei cafele.
E normal ca dupa o sensibilizare cu un prim tatuaj, reactiile sa apara la al doilea, era ciudat sa apara de la primul, nu avea ec sa armeze reactia de hipersensibilitate. Oricum, daca la maxim 24 de ore de la ingestia ultimei cafele mai ai vreun semn psihic, atunci poti exclude cu siguranta cafeaua ca fiind cauza problemei.

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E foarte posibil sa dezvolti reactii adevrse la tus, inclusiv unele de sistem nervos central, dar e un risc pe care ti-l asumi cand iti faci tatuaj. Simptomele sunt lent reversibile dupa scoaterea tatuajului, dar poti ramane, desigur, cu ceva sechele, mai ales daca perioada in care tii tatuajul in ciuda reactiilor adverse este lunga.

| freakdadisk93 explică (pentru Brigaela):

Mai am unul facut cu acelasi tus de anul trecut si nu mi-a fost asa... inainte de tattoo imi aduc aminte ca 2 zile la rand am baut cafea poate asta a produs o excitatie a sistemului nervos....nu?

| freakdadisk93 explică (pentru Brigaela):

Am aflat ca in timpul tatuajului se elibereaza o mare cantitate de andrenalina si cum eu sunt mai sensibil cu sistemul nervos mi-a dat metabolismul un pic peste cap si imunitatea(am observat ca se vindeca cam greu, am o saptamana abia a inceput sa cada coaja) ..am fost la control si fac un tratament naturist sa-l reglez inapoi deja e mai bine

| Brigaela a răspuns (pentru freakdadisk93):

Succes si multa sanatate!

| Brigaela a răspuns (pentru freakdadisk93):

Cafeaua poate produce o mica excitatie a sistemului nervos, care nu ajunge la doze normale la atacuri de panica (sub 5 lingurite de cafea pe zi) si care trece la maxim 12 ore de la ingestia ultimei cafele.
E normal ca dupa o sensibilizare cu un prim tatuaj, reactiile sa apara la al doilea, era ciudat sa apara de la primul, nu avea ec sa armeze reactia de hipersensibilitate. Oricum, daca la maxim 24 de ore de la ingestia ultimei cafele mai ai vreun semn psihic, atunci poti exclude cu siguranta cafeaua ca fiind cauza problemei.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Tot ce se poate. organismul tau poate reactiona la tusul respectiv.

| freakdadisk93 explică (pentru suntserios):

Mai am unul facut cu acelasi tus de anul trecut si nu mi-a fost asa... inainte de tattoo imi aduc aminte ca 2 zile la rand am baut cafea poate asta a produs o excitatie a sistemului nervos....nu?

| Fiorella18 a răspuns:

E posibil sa fie adevarat, dar cel mai bine este sa mergi la medic daca inca te simti rau.