| Hutzy95 a întrebat:

Salut. Eu as vrea sa dau admiterea la școala de politie de la Câmpina și mi-am făcut dinainte un set de analize sa vad cum stau și mi-am făcut și un control la plămâni și tocmai ce am aflat ca am un astm bronșic intermitent. Pe scrisoarea medicala medicul mi-a scris ca sunt apt pentru efort fizic, ba chiar ca e recomandat efortul fizic, iar eu fac karate de vreo 3 ani și ceva și când fac sport sau efort fizic intens nu am probleme.
La examinarea medicală ma pot pune cei de acolo sa fac efort fizic sau ceva? Sau ma pot declara inapt? Pentru ca pe mine nu ma deranjează acest diagnostic, adică nici măcar nu simt boala, decât dacă am vreo răceala tușesc, în rest nimic.
S-a mai aflat cineva în aceasta situație?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu te vor accepta cu acest diagnostic.

| Hutzy95 explică (pentru sadrian46):

Tomai la asta ma gandesc, ca de ce nu accepta ei pe cei ce au si forme usoare de astm bronsic, daca le ceri explicatii de ce nu te lasa nimeni nu iti da explicatii si te trateaza ca pe o persoana cu handicap, asta e partea nasoala... La efort fizic nu am probleme, alerg si cate 3-4 kilometri, fac sport, nu am probleme cu astmul bronsic, plus ca pe scrisoarea medicala mi-a scris ca se recomanda sportul si efortul fizic.

| sadrian46 a răspuns (pentru Hutzy95):

Astmul nu se vindecă. Dacă se acutizează, ieși la pensie de boală de la ei, și asta nu îi interesează. Sportul e una, solicitările unei meserii militare sunt altceva, nu se compară.

Știu ca nu se vindeca. Dar cine îmi spunea ca ar fi o șansă, pentru ca la fisa medicală se face și spirometrie și la efort fizic eu nu am probleme.
Dar ce nu înțeleg este ce și vrut sa spui ca daca se acutizează ies la pensie de boala de la ei... Adică ar fi șanse sa ma primească dacă valorile la spirometrie ies normale?

Ei îți fac teste medicale. Nu există test care să evidențieze astmul. Dacă în fișa medicală de la medicul de familie el nu este menționat, ei nu au de unde să știe.

Spirometria arata dacă ai astm bronșic, iar în adeverința medicala medicul mi-a scris ca am astm bronșic intermitent și acest diagnostic nu poate fi șters de medicul de familie.

În acest caz, dacă crezi că destinul d-tale e acolo, să încerci.

| Darius50boss a răspuns:

Se poate să fii greșit analiza