| imStorm3r a întrebat:

Salut, eu de vreo saptamana tot nu pot sa dorm bine din cauza caldurii. Camera mea este mica si este ceva in legatura cu peretii de face camera sa se incalzeasca tare dar nu am ce face in legatura cu asta... Ma face sa transpir foarte mult si de accea nu pot dormi cu trebuie. Cel mai mult cred ca am dormit 7 ore si azi am dormit mai putin de 6 ca m-am trezit de parca am iesit din dus. Ce ar trebui sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Donsavas a răspuns:

Pereții sunt izolați termic, mențin căldura, asta ar trebui sa facă, chiar dacă e vara. Sfatul meu este următorul: fa ți dușuri CALDE spre seara. Știu ca pare o nebunie ce ți spun dar doar așa te poți obișnui cu căldură, nu fugind de ceva ce oricum nu scapi. În baie vei face sauna dar când vei ieși de acolo, te vei simți de parcă temperatura din casa și vremea de afară sunt la gradele potrivite. Poți dormi și chiar sta pe timpul zilei, și mai ales atunci, dezbrăcat pentru ca transpirația are rolul de a regla temperatura corporala care tinde sa se deregleze, din cauza căldurii în cazul nostru. Poți tine fereastra deschisa noaptea și sa te trezești mai devreme, mult mai devreme! Înainte de răsăritul Soarelui pentru a te bucura în casa și afară de răcoare. La prânz poți dormi iarăși și sa stai seara pana mai târziu, asta dacă te mai poți trezi dis de dimineata. Oricum recuperezi la prânz orele nedormite noaptea.

2 răspunsuri:
| Kaℓi a răspuns:

Ce ar trebui sa faci? sa suporti, adica ce face toata lumea. Crezi ca doar tie ti se intampla? nu, toata tara e afectata de canicula, toata lumea sufera din cauza caldurii. Ai grija se te hidratezi, inchide ferestrele-draperiile-jaluzelele peste zi, cat bate soarele, si deschide-le larg noaptea cand se racoreste putin.

| mihai69 a răspuns:

Să răcești pereții. Stropește-i cu apă rece (din frigider) cât poți de des.
Fă rost și de un ventilator cu pulverizare de apă - dă senzație de răcoare.