| Diana1234Maria567P1 a întrebat:

Salut!
Eu la 14 ani am fost diagnosticat cu epilepsie și acum după 2 ani de pastile non-stop mi-a zis doctorul ca nu trebuie sa mai iau pastile, ceea ce ma interesează este atunci când voi avea copii boala mea li se va transmite și lor? Va rog un răspuns rapid!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Da se mosteneste genetic vor mostenii si ei.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Epilepsie asa se numeste boala

Răspuns utilizator avertizat
| NLS a răspuns:

Daca boala e dobandita pe parcursul vietii, nu se mosteneste in marea majoritate a cazurilor.

Daca ti-a fost transmisa genetic de la un parinte, in special de la mama, sansele sa o dai mai departe sunt mari.

Vezi ca se pot face niste investigații pentru a determina mai exact acest lucru.

Insa epilepsia poate avea implicatii majore, in functie de forma si stadiu, iar daca esti fata, nu se recomanda sa ramai insarcinata in perioada tratamentului, si pana nu faci investigatii specifice la neuro, la genetician, etc.
Sarcina necesita monitorizare atenta.
(iar daca esti baiat, la fel, nu e recomandat sa concepi).

| Diana1234Maria567P1 explică (pentru NLS):

Sunt băiat și boala nu am moștenit-o nimeni din familia mea nu a avut-o, eu am avut o lovitura puternica la cap și de asta o am, boala nu este moștenită

Pastile nu mai iau

| NLS a răspuns (pentru Diana1234Maria567P1):

Asta suna bine, daca medicul ti-a zis ca nu mai e nevoie de tratament, dar inainte sa te gandesti la copii, niste analize genetice sunt obligatorii.

Bun sfat

Dar totuși ce analize genetice îmi recomanzi pentru ca nu știu ce sa fac