Pai întreabă pe asistente. O să îți explice.
Îți trebuie o pijama, un prosop, niste papuci.
Te duci asa cum mergi pana la supermarket, chiair de ramai in spital, or sa iti dea ei ceva sa folosesti.
Dar poate ca nu stai deloc, depinde ce operatie faci, la unele nu te tine deloc, mai ales la cele putin invazive, dupa operatie stai cateva ore pana sa te trezesti bine, dupa un sut in fund
Nu te dezbraci in fata nimanui, ai acolo draperie, te lasa aia sa te dezbraci, lasi hainele acolo, ori ti le pun ei intr-un dulap, depinde de clinica, te asezi intr-un pat cu roti, acolo te pregateste o asistenta, iti baga ac in vena, te monitorizeaza, ceva gen tensiune si cabluri sensori, dupa, vine anestezistu, asta daca te adoarme, ala iti zice ce iti face, cand cotorul este gata, te ia cu tot cu pat, ala pe roti, te duce la sala de operatie, acolo iti spune sa treci pa masa de operatie, patu si masa is de aceiasi inaltime, poti sa te muti singur, asta daca deja nu esti adormit, pentru ca anestezistu da drumu la substanta pe drumul asta.
Cind te trezesti, o sa fii acolo de unde ai plecat nu visezi absolut nimic, pur si simplu ti se taie filmu, apoi te trezesti la fel si o sa fii asa nitel nedumerit ce se intampla
Acolo stai pana iti revii, te intreaba asistenta de ai nevoie de ceva, daca te doare, etc, daca vrei sa iti faca injectie pentru durere, chestii genul asta.
Vezi daca iti da ceva pilule de astea puternice pentru durere, sa iti dea si contra vomitarii, si contra constipatiei, pentru ca aceste pilule is f puternice siu au aceste efecte secundare mai comune ca vomitare si constipatie.
Bine ca pilule trebuia deja sa iti prescrie, sa le ai cu tine, ori acasa cand ajungi sa incepi sa le iei,
Daca nu tia prescris pilule de astea ce am zis impotriva vomitari si constipatiei, fa bine si ia tu sa ai, pentru constipatie sa iei daca vezi ca dupa operatie nu mergi la baie dupa nici 2 zile, imediat bagi 2 pilule si stai linistit.
Pilulele astea de durere, cel putin din clasa opiaceelor asta fac, vomiti si te constipi.
Bine eu am spus in cazul in care dupa operatie o sa ai dureri.
Eu numa ce am facut o operatie de asta de ligament rupt la genunchi, saptamana ce vine, merg sa scoata bratara asta ce o am.Nici eu nu am mai facut operatii, am spus cum a decurs la mine.
Bine eu is in SUA tu in RO dar banui ca e cam tot procesul asta mai peste tot.
Pai tu de ce nu i-ai intrebat?
Sa ai pijama, chiloti, sapun, servetele, mancare, sosete, papuci de casa, telefon, incarcator, periuta de dinti si pasta, un prosopel.
Ce operatie faci de stai doar o zi?
Si nestiind despre ce operatie e vorba, nu stim daca te dezbraca sau nu. Una e o unghie la un picior si alta e hernia.
Pijamale, papuci, tacamuri, cana de ceai, prosop, spun, hartie igienica. Cam de stea e nevoie in zona mea. Unele spitale mai dau ceva. Altele, nimic.
Lucruri ce tin de igiena personala. Periuta, pasta, apa de gura, gel de dus daca te poti spala, deodorant, sapun, prosop, papuci, pijamale, haine de schimb. Dar intreaba-i si iti vor raspunde
Am fost eu operat de colecistita mi-a scos fierea si ca să fiu sincer am plecat cu pijamale de acasă.Am stat 1 saptămană in stare de soc cu frica, fumam in toaleta aveam o stare de stres.Medicu;,,nu bea aia nu manca aia''mi-au facut de 3 ori analize că nu le iesea nu stiu ce.Au zis ca am icter am ficatu varza m-au nenorocit psihic, am inceput sa plang la mama in brate la 34 de ani, m-au epilat in zona unde trebuia sa ma taie.a venit momentu sa ma operez mi-au pus o punga pe cap m-au operat mi-a bagat anestezic m-a intrebat daca am pisici i-am zis ca da am 2 si am picat in nestire m-a luat somnu, m-am trezit cu dureri de la bisturiu, m-a luat cu carucioru am insistat sa merg la baie m-a prins cu tigarea si a plecat a zis ca :,, hai fumeaza bine da gata stinge-o '' exact la nici 2 ore dupa operatie dumneata fumezi'? La chemat pe medicu sef nu puteam sa imi calmez durerea ce o simteam la burta cand l-am vazut am zis aolo daca mor? era aproape de varsta mea am inceput sa ma vait si a zis ca exagerez si fac misto ma parsit si el, asistenta mi-a adus o plosca sa fac in ea ca am devenit paranoic si dramatizam ca imi va plesii operatia desi m-a asigurat tot personalu medical ca nu se va intampla asta.Mi-au bagat un furtun in gura aveam si drena unde curgea sangele opunga si ceva de cauciug dar tot ma duceam la baie sa fumez, dupa cateva zile mi-au scos-o nu m-a durut nimc desi am avut 6 copci si o taietura de 5 cm nu aveam voie sa mananc nici sa beau apa dar asta nu m-a oprit sa nu beau suc noaptea cu tot cu furtun in gura.A stat mama cu mine ca sa-mi dea cate o lingurita de ceai ca pe patu de moarte Mi-au schimbat pansamentele cu tinctura de iod, mi-au pus perfuzii pe care le-am refuzat dupa cateva ori ca durau prea mult si am dat in scris ca nu le mai vreau.Sa enervat medicu si-a aruncat pixu pe birou,, ce bine treaba ta''Mi-am scos furtunu din gura si nici pe ala n-am mai avut chef sa mi-l bage la loc.Intr-un final m-au dat afara dupa 6 zile si acu sunt bine. Operatia a fost in ianuarie 2020. Un medic chelios imi zambea:,, hai ca vine primavara ''