anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Fac sala de cateva luni si sunt sportiv de performanta de multi ani. vreau sa mi iau niste prafuri sau pastile cu proteine pentru sala. Nu sunt deloc documentat cu privinta la chestiile astea, iar inainte sa incep sa ma documentez imi puteti explica un pic care i faza cu ele?
Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Pe scurt : sunt mancare concentrata, te ajuta sa-ti asiguri necesarul proteic fara sa-ti fortezi stomacul cu prea multa mancare ( nu toti putem manca 1 kg de carne pe zi sau 50 de oua pe saptamana ).

proteine = carne, peste, branza, oua, lactate, unele legume

Suplimentele ( prafuri ) sunt facute tot din astea, cele mai bune sunt cele din zer sau (daca vrei cu absorbtie lenta ) din lapte si albus de ou.

Asta legat de proteine, mai sunt si alte tipuri de suplimente ( creatina, glutamina, etc. ), dar deocmandata nu ai nevoie.

Poti lua un concentrat proteic ( cu ceva carbohidrati ) pe care sa-l iei imediat dupa antrenament, ala e cel mai important moment sa bagi proteine cu absorbtie rapida, si in restul zilei ramai la cele 5 mese bogate in proteine.

20 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

De cand naiba proteinele sunt un fel de steroizi?

Esti retardat?

| MitroKta a răspuns:

Iti dai seama ca odata ce incepi sa iei, lucrurile nu vor mai sta la fel. De ex in legatura cu muschii, stii ca in lipsa exercitiilor regulate, se atrofiaza, se lasa. Cu proteinele, daca te lasi de ele odata ce ai ineput sa le consumi regulat si s-a invatat organismul cu ele, se vor lasa mult mai repede. Deci, sfatul meu: fara excese. De documentat, nu pot sa te documentez nici eu ca nu sunt in tema. Dar stiu un lucru sigur: sub nici o forma nu cumpara din alta parte decat de la magazine autorizate. Restul sunt cele mai mari otravuri pentru organism. Nu te lasa tentat de ele pentru ca ar fi mai ieftine sau ca 'se pune' mult mai repede pe tine. Tot ce se pune cu astea neautorizate se transforma in grasime. Si exista riscul sa iti plesneasca pielea. A patit-o si silvester stalone, si cred ca el nu lua marfa ieftina. si nu la de la tipi dubiosi sub nici o forma. Sa nu ii crezi. Ai grija de tine si de sanatatea ta! Cine stie, s-ar putea sa iti propuna si cineva de aici sa iti vanda. Repet daca nu iei din magazin autorizat, e moarte curata! Si acestea, dauneaza in exces!

| Cosmin86 a răspuns (pentru MitroKta):

Esti praf, mai documenteaza-te, ai reusit sa aberezi pe banda rulante.

Pentru cultura ta generala : proteinele se gasesc si in mancare, adica TU consumi ZILNIC proteine.

| MotanuJmekerit a răspuns:

Sunt obisnuit cu oameni d'astia oricum eu nu ii bag in seamawinking Mz ca m-ai ajutat.

| Turok90 a răspuns:

Părerile sunt împărțite. Eu am luat proteine Rapid Mass mai exact, conform indicațiilor de pe ambalaj. Si rezultatele s-au văzut cam după o luna... Am crescut vreo 6 luni apoi am stagnat. Am renuntat la ele si în patru timp am slăbit. Nu la fel de mult dar destul. Cât despre creatină, aceasta mentine apa în corp. Deci o să te umfle si mai mult dar când nu o să mai iei o să pierzi la fel în greutate. Sunt într-adevăr bune aceste proteine dar luate ca nu + de nutriție. Baza o constituie tot mâncarea sănătoasă si exercitiile corect făcute.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Turok90):

Rapid Mass nu sunt proteine, e un weight gainer. Abia are 30 % proteine, in rest are foarte multi carbohidrati, e un produs bazat pe carbohidrati, nu vitamine.

Si creatina face mult mai mult decat faza cu apa, pe scurt :

- refacere mai rapida ( impiedica formarea acidului lactic in muschi )
- mareste sinteza proteinelor ( adica mai multe proteine ajung in muschi )
- mareste putin vasele de sange ( este un vasodilatator ) pompand mai mult sange in muschi
- altele, alea sunt cele mai importante

| CataLyNh0 a răspuns:

Eu nu ti le recomand, mai bine mergi la o sala...e mai sanatos big grin...chiar daca dureaza mai mult timp

| Cosmin86 a răspuns (pentru CataLyNh0):

Habar n-ai ce sunt, nu?

| CataLyNh0 a răspuns (pentru Cosmin86):

U te iei de toata lumea mah? angry

| Cosmin86 a răspuns (pentru CataLyNh0):

Cu argumente stiintifice.

Si nu de toata lumea, doar de copiii mici care ABEREAZA ca vorbesc despre lucruri de care habar nu au.

Citeste, documenteaza-te, participa la seminarii de nutritie, fa sport, etc., si apoi dai sfaturi, altfel mai bine te abtii.

| Storepc_Reparatii_1990 a răspuns:

Mai bine dai pass la chestile de genul asta, poti dezvolta probleme destul de grave de sanatate din cauza lor datorita faptului ca produc schimbari la nivel molecular in corpul tau si nu numai, eu zic sa cauti sfatul unui medic inainte si sa iti zica daca e bine sau nu sa faci un asemenea pas sau ce ai putea totusi sa iei si dozajul corespunzator, dar per total nu este indicat si asta o va zice toti doctori, parerea mea:d...

Ti s-a stricat laptopul, calculatorul, televizorul sau alt echipament? nu te ingrijora, contacteaza-ne si noi ti-l vom repara. www.storepc.ro

| Cosmin86 a răspuns (pentru Storepc_Reparatii_1990):

Esti retardat?

| Storepc_Reparatii_1990 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu e nevoie sa jignesti, fiecare are dreptul sa isi dea cu parerea, daca nu toti au parerea ta sunt retardati? cred ca ai probleme cu capul, fa un control...

Ti s-a stricat laptopul, calculatorul, televizorul sau alt echipament? nu te ingrijora, contacteaza-ne si noi ti-l vom repara. www.storepc.ro

| Cosmin86 a răspuns (pentru Storepc_Reparatii_1990):

Schimbari moleculare? Doamne, e greu sa ma abtin sa jignesc cand vad ce-ai comentat.

Dar hai sa ma abtin si sa-ti raspund profesional :

http://www.doctor.info.ro/concentratele_proteice.html

Acolo poti vedea parerea doctorilor despre astea ( doctori in domeniu, nu medici de familie cu ZERO studii in acest domeniu ).

Si pentru cultura ta generala, suplimentele sunt doar mancare concentrata, ATAT si nimic mai mult.

Dar tu probabil le confunzi cu steroizi si anabolizante.

| Storepc_Reparatii_1990 a răspuns (pentru Cosmin86):

Vezi ca se poate si fara sa jignesti:D ma simt mai bine ca am reusit sa aduc un pacatos pe calea cea dreapta:))))

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

M ai facut sa ignor toate comentariile si sa te ascult pe tine. Multumesc.
Mai am nevoie doar de un sfat : am cam 100 lei, sa spunem 150 pe care mi permit sa i dau pe suplimente. spune mi te rog de care sa mi iau, care ar fi mai bune si daca poti sa mi dai si un link cu o pozabig grin
A si inca ceva. daca iau timp de 4 -6 luni sa spunem, apoi nu mai iau. se intampla ceva radical?

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai sincer, e bine sa ignori comentarii de la habarnisti, care nici macar nu stiu ce inseamna proteine.

Pai totusi, in 150 de lei poti lua o cutie mica ( 900 de gr ) si poti lua o portie pe zi, te tine o luna.

Sau poti incerca ceva romanesc, inferior calitativ ( dar care totusi isi face treaba cat de cat ) de genul GFX-8 sau whey protein de la pronutrition.

Acum depinde ce inaltime/greutate ai, daca esti slab clar GFX ( sau alt gainer ), altfel whey protein.

Si daca iau numai pentru o luna, apoi ma opresc si continui doar cu sala va avea un rezultat nefavorabil?

Aa. am 1, 70 la 64kg. deci gfx nu?

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Merge si gfx si concentrat proteic, ia GFX.

Pai ce rezultate sa vezi intr-o luna, ca sa vezi daca un produs e bun se ia 3-4 luni.

oricum, daca mananci bine ( 5-6 mese pe zi bogate in proteine ) nici n-ai nevoie de suplimente.

P.S. : chiar daca iei gfx sau concentrat proteic, chiar cand nu iei, tot trebuie sa mananci bine, mancarea e baza in sportul asta