| ffffaraetsadt a întrebat:

Fac zilnic exercitii pentru masa musculara dar proteinele le iau din carne, nu iau batoane sau alte chestii.Asta imi poate afecta masa musculara sau poate sa imi creasca mai greu? Nu stiu ce sa fac ...va rog ajutor! A si scuze ca am lasat-o la final dar ma intreb cata carne trebuie sa manc zilnic pentru a acumula numarul necesar de proteine pentru a dezvolta foarte bine muschii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Tequilla_3721 a răspuns:

Heii Bogdan!
Cum am mai dat sfaturi, nu trebuie sa te infrupti cu mancare! iti dai metabolismul peste cap si asta iti va afecta starea de sanatate pe moment si nu vei face nimic decat sa te ingrasi.
De la mancare [carne de exemplu] nu faci muschi, astea sunt vorbe batranesti "mananca ca sa cresti mare! hmmm yumy ce bun e mananca ca are vitamine"
Am mai dat sfaturi din astea pentru ca matusa mea e medic.
Deci, in concluzie, pentru muschi trebuie sa faci SALA. Daca nu iti permiti sa platesti cateva ore la sala, atunci improvizeaza facandu-ti propriile haltere.Asa a facut un prieten de-al meu.
Asa da! Vei avea un corp de invidiat, dar daca te apuci de manat, o sa revii mai greu la formele de acum [fara muschi, dar mai bine slab decat butoi].
Succes, sper ca te-am ajutat. Pupici si ai grija de tine si de sanatatea ta si gandeste-te bine inainte sa iei o decizie atat de dificila[care poate costa viata/sanatatea ta, care este foarte importanta]. Sanatate si astept fundita! kiss

| Cosmin86 a răspuns (pentru Tequilla_3721):

Matusa ta e medic sportiv? E ok sa te infrupti cu mancare, dpeinde ce mancare.
"De la mancare [carne de exemplu] nu faci muschi" voi chiar nu cititi niciun studiu stiintific inainte sa va dati cu parerea? Pentru a face muschi ai nevoie in primul rand de proteine, care se gasesc in : CARNE, lapte, branza, oua, etc.
Pentru muschi, in ordinea importantei : alimentatie, odihna, antrenament, suplimente. Deci, ALIMENTATIA e pe primul loc.
SALA pe care pui tu accent atat de mult este pe locul 3.
Repet : conteaza cu ce mancare se infrupta, ca daca face asta cu JUNK food si shaorma, clar NU.

P.S. : ai avea incredere intr-un medic generalist sa-ti faca o extractie de masea? NU. la fel si cu nutritia

6 răspunsuri:
| Alexandra_5259 a răspuns:

In jur de 2 shnitzele de pui si te afecteaza daca mananci prea multa!

| Cosmin86 a răspuns:

Proteinele nu se gasesc doar in carne, ci si in lapte, branza, oua, etc.
E ok sa mananci un piept de pui la pranz sau un muschi de vita si seara un peste sau inca un piept de pui.
Dimineata iti recomand oua, branza, etc.
De asemenea, cu 4-5 mese pe zi vei progresa mai rapid.
Important e sa mananci OK, nu junk, sau salam sau alte porcarii procesate

| silviu_4058 a răspuns:

Nu trebuie sa mananci multa carne, nu esti deloc indicat si nici proteine artificiale (prafuri, batoane ) caci asta va duce la atrofierea muschilor si lasarea pielii cand o sa mai cresti.
iti propun sa faci exercitii fizice sprecidice zonei musculare pe care vrei sa o dezvolti si sa mananci cat mai putin, cel mai bine fructe si legume desigur si putina carne este bine, dar putina

| Cosmin86 a răspuns (pentru silviu_4058):

"asta va duce la atrofierea muschilor si lasarea pielii cand o sa mai cresti" FALS
"prafuri, batoane" NU sunt proteine artificiale, nu exista proteine artificiale.
Nu mai confunda proteinele cu steroizii

| Flor1N94 a răspuns:

Eu dupa fiecare antrenament mananc 1 BATON PROTEIC care contine 26g proteine, si restul zilei am 4 mese : 8:00, 10:30, 13:00, 15:30, la 16:00 ma duc la sala pana la 17:15 dupa care mananc un baton! E indicat un baton dupa fiecare antrenament, atunci muschii lucrati sunt fierbantati si ca sa creasca au nevoie de proteina!