| arrriadna a întrebat:

Fi-mea are 17 luni si nu am vrut sa ii fac vaccinul antipolio (vpot) de la un an. O sa fie vreo problema, in caz ca ea va dori sa il faca la 9 ani, asa cum e schema vaccinarilor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
soothe
| soothe a răspuns:

Stii bine bine ca nu va fi vreo problema sa-l faci oricand. Probabil ca stii si ce riscuri iti asumi, adica asumi copilului tau.
Stiu ca au fost tot felul de teorii cu acest vaccin si chiar imamii din Nigeria (partizanii lui Bin Laden) se opun acestui vaccin in numele lui Allah (de fapt Nigeria este singura tara unde sunt epidemii de polio - QED).
Fata de tine, prima mea prietena pe TPU, nu imi pot permite sa o fac pe desteptul, chiar sa vreau, dar as fi refuzat oricare alt vaccin in loc de poli. Multa sanatate!
http://www.les4verites.com/Des-imams-contre-le-vaccin-anti-polio-245.html
http://archives.radio-canada.ca/sante/maladies/clips/1787/

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca nu face poliomielita pana atunci, va fi ok. Totusi, exista o posibilitate suficient de mare sa faca boala pana la 9 ani (daca ai de gand s-o scoti in parc, s-o duci la gradinita si la scoala) si atunci sa nu mai fie nevoie de vaccinare (fie va muri in urma bolii, fie va ramane cu paralizii definitive).

| arrriadna explică:

Mie asta mi s-a parut cel mai riscant dintre toate vaccinurile. Am avut indoieli la toate, dar la asta... Oricum la 6 luni a facut urat de tot, ca la nici un alt vaccin si. multumesc frumos, am copil sanatos si fara o bomba cu chimicale bagate in ea. Nu mi-ar placea sa o vaz tetraplegica din "dragoste".
@soothe: Merci. Articolul a fost savuros laughing.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce nu ai acceptat vaccinul? Iti puteai feri copila de o boala grava.Sincer nu pot sa va inteleg! Vezi cand e tura urmatoare si mergi cu ea sa i-l faci! Se face in mai multe etape si trebuie sa te tzii de ele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu are nimic ca si eu i-am facut la 9 ani.