| 524fhxj a întrebat:

Fumez de 10 luni si vreau sa ma las dar gen imi e frica sa nu se fi intamplat ceva cu sanatatea mea cat timp am fumat. Gen nu ma doare nimic dar sunt curios daca in aproape un an de fumat se poate intampla vreo ceva? Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Doja a răspuns:

In fucntie de genetica, factori de mediu si alte lucruri se pot intampla tot felul de nenorociri. Important e sa te lasi definitiv pentru a nu forta norocul.

| mastadont a răspuns:

Asta depinde de corpul tău. însă șansele să se întâmple ceva după atât de puțin timp sunt foarte mici. Eu fumez de vreo 10 ani și sunt sănătos tun încă.

| alexandru303 a răspuns:

Nu s-a intamplat nimic grav. Daca ai ambitie si vointa te poti lasa. Dupa parerea mea nu ai patit nimic, dar iti dai seama ca poti sa patesti diverse boli grave, in mai multi ani, nu doar 10 luni. Nimic nu ai.

| BotezanDaniel a răspuns:

Salutare! happy Cred că ai luat o decizie foarte rațională.Cu siguranță sănătatea valorează mai mult decât orice. happy Nu cred că ai ceva,până la urmă, chiar dacă ai avea, nu poți da timpul înapoi. happy Din trecut, încerci și greșești, happy înveți și încerci din nou, până când...chiar reușești, și te poți bucura. happy Multă sănătate! Ești demn de apreciat. big grin Funda? happy

| CodrutElian1990 a răspuns:

Nu este nimic grav. Lasa-te de fumat. Eu m-am lasat. A fost greu, mai ales pe la 3 luni dupa lasare. Dar... trebuie sa nu mai pui de loc tigara in gura ca sa te poti lasa. A mai fuma o tigara, a mai trage un fum, duce la revenirea la fumat.

| aXy99 a răspuns:

Mai nimic. Isi vor reveni plamanii in cateva luni (cel mult) la normal.

| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca se poate intampla si in doar cateva luni de fumat, schimbarile sunt la nivelul plamanilor si daca apar modificari, nu-i musai sa doara, decat tarziu, cand celulele sunt deja modificate.
Sansele sa apara modificari rele la nivelul plamanilor sunt foarte mari la copii care incep sa fumeze foarte devreme si nu au inca plamanii dezvoltati complet.
O radiografie pulmonara, ar putea arata clar situatia plamanilor si o posibila evolutie, daca este ceva rau.
Pentru tinerii foarte slabi, sansele sunt mult mai mari sa apara complicatii la plamani.