Mă amuză absolut toate răspunsurile primite la această întrebare. Nu mă declar un cunoscător al subiectului, însă îți spun ceea ce știu. Iarba nu provoacă dependență (faptul că cineva cred că are nevoie să fumeze în continuare este strict psihologic, nu reprezintă neapărat o nevoie a corpului). Cantitatea de 0, 3 e oarecum recomandată pentru o țigară făcută. Fumată în două persoane, ar trebui să dea starea căutată, asta dacă este vorba despre marfă bună (nu tratată cu diferite substanțe). Faptul că tu ai reacționat în acest mod mă duce cu gândul la două lucruri: ori nu ești obișnuit cu iarba, iar corpul tău a reacționat în defensivă, ori a trecut o perioadă de când ai consumat ultima oară, iar corpul tău se dezobișnuise.
Trecând mai departe, faptul că la 13 ore distanță încă există senzația de rău, de greață, de durere de cap, de senzație de nechef au legătură cu faptul că nu ești obișnuit cu consumul de iarbă. Sau că marfa consumată era de o calitate nefavorabilă. În principiu, nu ai de ce să mergi la urgență (cu toate că ai putea să o faci pe viitor dacă ai aceleași simptome). Este recomandată odihna și consumul de apă. Eventual și o masă sănătoasă când te trezești (un ou, o salată simplă, un iaurt sau bulgărași de brânză cu smântână) și în cantitate moderată, astfel încât corpul tău să primească un surplus de energie pentru a-și reveni.
Trebuie să știi că iarba este considerat un drog ușor și că nu intră în categoria drogurilor periculoase, precum cocaina sau heroina. Iarba nu provoacă dependență la fel cum nici pastilele sau MD-ul nu o face. Cu LSD, cu timbrul, cu cocaina sau heroina este o altă poveste. În principiu, niciun drog nu este recomandat pentru că produc efecte pe care corpul nu este capabil să le producă în mod normal. De exemplu, MD-ul îți provoacă o stare de fericire dusă ceva mai departe decât în mod normal (având în vedere că te consideri o persoană aflată în depresie, nu există un echilibru între starea de tristețe și cea de fericire peste medie).
Dincolo de asta, iarba a fost întotdeauna considerată a avea efecte terapeutice. De exemplu, o țigară de canabis poate calma o persoană care suferă de Parkinson sau Alzheimer. Dă o stare liniște, de calm și relaxează mușchii. În Statele Unite, în anumite regiuni, marijuana este legală și se vinde în magazine specializate. În Olanda la fel. Iar exemple se mai pot da. Asta pentru că efectele oferite de canabisul de calitate bună sunt net superioare ierbii pe care ai consumat-o tu, de exemplu.
Decizia de a consuma sau nu droguri de acest gen îți aparține în totalitate! Recomandat este să nu o faci, bineînțeles! Dincolo de asta, depresia este o boală pe cât se poate de serioasă. Îți recomand să discuți cu un psiholog, iar dacă este nevoie cu un psihiatru. Nu este nicio rușine să apelezi la astfel de medici (treci peste stereotipurile pe care ți le oferă cu forța societatea românească - în general). Pe final îți mai pot spune că sfaturile oferite de persoanele de pe internet nu se ridică niciodată la calitatea sfaturilor și indicațiilor pe care le poți primi din partea unui doctor care lucrează într-un spital sau într-o clinică privată.