Stramosii nostri nu se duceau carnea porcului sa o verigice si tot traiau 70/80 de ani nu mureau eu de candma stiu nu am verificat carnea nu oti face griji ca nu ai de ce mananca fara frica
Frate sa nu il, ananci ca si la noi in localitate a fost asa cava si ala a facut cum a zis doctoru veterinar si a murit
Este mai putin periculoasa decat trichineloza.
Nu se pot consuma de la porc esofagul, limba şi inima, însă restul cărnii, dacă se fierbe sau se prăjeşte bine, poate fi consumată fără risc de infestare.
Boala parazitară poate fi contractată de om doar prin carnea crudă sau insuficient preparată. Se manifestă prin prezenţa unor larve de până la 15 mm lungime în intestinul subţire.
Simptomele pacienţilor sunt durerile abdominale, greaţa, vărsăturile, slăbiciunea, urticaria şi creşterea temperaturii. O analiză de carne la sediul Circumscripţiei costă 12 lei.
Sursa:http://www.bunaziuafagaras.info/trichineloza-nu-sarcosporidioza-da/