| Jager a întrebat:

Ieri am taiat un porc de circa 170 kg si am fost cu o monstra de muschi pentru analiza. Cei de acolo mi-au spus ca are sarcosporidioza, iar carnea se consuma doar daca se tine 3-5 zile la concelator la -20 grade sau fripta bine, fiarta la 60 grade. E un parazit mai rau ca trichina? Este ok sa fac cu carnea dupa cum a spus el? Astazi ma mai duc la un alt medic veterinar si sa vad exact, pana atunci poate imi puteti raspunde voi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Pasere_Madalin_1997 a răspuns:

Stramosii nostri nu se duceau carnea porcului sa o verigice si tot traiau 70/80 de ani nu mureau eu de candma stiu nu am verificat carnea nu oti face griji ca nu ai de ce mananca fara frica

| sami86 a răspuns:

Frate sa nu il, ananci ca si la noi in localitate a fost asa cava si ala a facut cum a zis doctoru veterinar si a murit

| darrio2007 a răspuns:

Este mai putin periculoasa decat trichineloza.
Nu se pot consuma de la porc esofagul, limba şi inima, însă restul cărnii, dacă se fierbe sau se prăjeşte bine, poate fi consumată fără risc de infestare.

Boala parazitară poate fi contractată de om doar prin carnea crudă sau insuficient preparată. Se manifestă prin prezenţa unor larve de până la 15 mm lungime în intestinul subţire.

Simptomele pacienţilor sunt durerile abdominale, greaţa, vărsăturile, slăbiciunea, urticaria şi creşterea temperaturii. O analiză de carne la sediul Circumscripţiei costă 12 lei.
Sursa:http://www.bunaziuafagaras.info/trichineloza-nu-sarcosporidioza-da/