anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, Ieri mi-am luat glicemia pe la 17 si ceva si am 137. e ok? Mentionez sunt cam grasut am 12 ani, 1.76 si 80-90 kg. Cum pot scapa? Mentionez ca nu mananc dulciuri.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pe langa dulciuri mai sunt multe alimente care ingrasa: painea, cerealele, fainoasele, pastele, prajiturile, sucurile, astea sunt cele mai periculoase!
Scoate-le din alimentatie si o sa iti scada si glicemia, o s apierzi din greutate si o sa scapi si de diabet si de obezitate, daca mai faci si ceva sport pe langa mancarea fara cele mentionate mai sus.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Glicemia normala se ia pe nemancate si ar trebui sa aiba valoarea 126.

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns (pentru anonim_4396):

De unde ai scos tu ca glicemia normala e 126? Stii ca e foarte mare? Da, se ia pe nemincate-nebaute.

| anonim_4396 explică (pentru sasa1sasa1sasa1):

Http://ehealthromania.com/cat-este-glicemia-normala/

Am spus 120. Glicemia normala are valori cuprinse intre 60 si 110.Nu este foarte mare ci este valoarea maxima a unei glicemii normale. ingrijorator este atunci cand depaseste 180.

Tu vorbesti de diabet de tip 2, nu de persoana nediabetica.

| anonim_4396 explică (pentru sasa1sasa1sasa1):

Da,ai dreptate, se pare ca ma- afectat caldura.laughing Eu cu o cafea la bord aveam 90.Si o beau dulce. 6o se pare ca e normala pentru nediabetici.

Intre 60 si 95. O seara buna!