anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi poate cineva spune daca se poate de luat antibiotc(ciprinol) si Ketanov impreuna? adica eu am luat doza de antibiotic dimineata ca sint te tratament dar mi-a venit ciclul si ca de obicei am dureri groaznice, as vrea sa iau un ketanov pentru durere dar nu stiu daca se poate. Plus ma doare stomacul, pentru stomac as putea ceva lua sau nu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Pe tine te-a văzut vreun medic de iei medicamente?
Bea ceai de mușețel cu sănătoare, o sticlă de apă caldă pe burtică, stai în pat.
Antiinflamatoarele rod stomacul!
Pa, pa.

| Vincek a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Logic ca m-a vazut.
Pe mine nu ma ajuta ceaiurile ca eu am dureri mari.
Prima data aud de apa calda, din contra face rau caldura, daca mi-e cald la ciclu pot vomita happy
Oricum mersi de rs. O sa rabd sa treaca dar.

| FastAndFurious a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Si oare de ce s-or fi inventat si ele? Nu pentru cei care au probleme si dureri serioase?

| Vincek a răspuns (pentru FastAndFurious):

Pai asta. Uneori uiti ce efecte pot avea pentru stomac sau alte organe doar ca sa iti treaca durerea de moment. Oricum cite am luat eu in ultiii 2 ani(antibiotice si tot felul), o pastile de ketanov sau 2 in luna nu ar fi nici 1% din raul facut organismului meu. Dar ce sa ii faci, cu infectiile nu te pui, pina nu faci o bombardare cu antibiotice nu ne lasa big grin O zi buna tuturor.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Aceste medicamente NU se folosesc în tratament simultan!

"Folosirea altor medicamente :
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte
medicamente, inclusiv dintre cele e
liberate fără prescripţie medicală.
...
Spuneţi medicului dumneavoastră sau asistentei medicale dacă utilizaţi:
...
- antibiotice chinolonice (pentru tratamentul infecţiilor)" - SURSA ( Prospect Ketanov ) : http://www.anm.ro/.......11.10.pdf

"Ciprinol este un antibiotic care aparţine familiei chinolonelor." - SURSA ( Prospect Ciprinol ) : http://www.prospecte.net/prospect-ciprinol

Apoi, dacă studiezi mai atentă Prospectul Ketonov, aceste medicamente NU sunt indicate în cazul afecţiunilor stomacale/gastrice - deci, NU sunt indicate în cazul tău!

Toate cele bune şi multă sănătate.

| FastAndFurious a răspuns:

In principiu poti lua si Ketanov cand iei Ciprinol.
Problema e ca pe tine te doare stomacul si Ketanovul e contraindicat in cazul ulcerului gastro duodenal. La fel si Ibuprofenul.
Ia mai bine un algocalmin pentru burta. Nu e foarte puternic antispastic dar are efect totusi; plus ca nu-ti afecteaza stomacul.
Pentru stomac cauta ceai gastric de la farmacie si fa o cura de 3 cani pe zi infuzie timp de o saptamana. O sa vezi din prima zi cat e de bun.

Multumesc.
Chestia e ca la farmacie nu am acces acum, nu e pe aproape si ma simt rau sa ies in oras.
De aceea am intrebat de ketanov, ca doar de acela am.
Oricum mersi de sfat, cind voi avea nevoie o sa iau ce mi-ai recomadat pentru stomac.

| FastAndFurious a răspuns (pentru Vincek):

Daca te doare foarte foarte tare, ia-l astazi. Dar pe viitor evita-l.
Si nu uita de ceaiul gastric, tot pentru viitorul apropiat.

| Legiuitoarea a răspuns (pentru FastAndFurious):

Bună.
Trebuie să ia Omez, nu ce-i spui tu.
Algocalminul iar nu merge la afecțiuni ale tubului digestiv.
Pa, pa.

| FastAndFurious a răspuns (pentru Legiuitoarea):

E bine ca esti consecventa in pareri.

| Vincek a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Eu am avut foarte demult problema cu stomacul, acum nu am(doar asa uneori), pe mine ma doare toata burta, ovarele si inclusiv stomacul cind am zile critice. Asa e la mine )) In mod normal iau Ketanov in aceste zile si trece, cu altele am incercat si nu a trecut, chiar nici cu 2 de ibuprofen. Cred ca Ketanovul e mai puternic. Oricum toate pastilele ce mi le spuneti acum nu le am. O sa ma culc putin si daca mai trece nu mai iau nici Ketanov, nu vreau sa mai stric efectul antibioticelor ca si asa am luat destule( de medic recomandate ca nu fie intrebari) big grin

| FastAndFurious a răspuns (pentru Vincek):

Nu strici efectul ciprinolului sub nici o forma. De unde ideea asta? Problema e doar pentru stomac cu Ketanovul. Dar daca e insuportabila durerea, ia unul, nu te chinui.

Asta asa am zis si eu. Pe prospect nu scrie asa interactiune.
Ap de asta si atitea intrebari, oi mai lua pentru sa imi treaca burta si va incepe stomacul mai tare.

Ap de asta, sa nu ma apuce mai tare stomacul si apoi voi cauta deja cu sa imi treaca el. Ma culc putin si daca adorm cred ca putin va trece. Daca nu o sa iau totusi un ketanov. O zi buna. Mersi pentru sfaturi.

| Vincek a răspuns (pentru Vincek):

Scuze nu am vazut ca s-a trimis din prima.

| whattt a răspuns:

Nu incerca niciodata sa iei doua pastile deodata

| Vincek a răspuns (pentru whattt):

Dap nu chiar odata le beau. Sau aveai in vedere chiar pe timp de un tratament sa nu iau alte pastile?>