| Mihai314 a întrebat:

Salut. Imi poate recomanda cineva niste pastile de somn? Din plante, naturiste, dar cele mai bune. Zic cele mai bune pentru ca am incercat mai multe feluri de la farmacie cum ar fi novanight, somn control, nervocalmin, strescontrol, sedocalm, valeriana, etc. si nu prea m-au ajutat. am luat si xanax,alprazolam, anxiar nu foarte mult timp, insa alea m-au ajutat dar nu mai vreau sa ajung la ele. Si as dori ceva bun din plante, sau de la farmacie, pe care le gasesc fara reteta. Dau funda, multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Cele din plante nu dau randament cand e vorba de o dereglare de somn, doar somniferele o fac dar acelea necesita reteta speciala de la medicul psihiatru.
Ce ai luat tu in materie de medicamente cu reteta tocmai ca nu erau pentru somn : anxiar dupa cum arata si numele este pentru anxietate, xanax la fel este pentru anxietate, tulburare obsesiv-compulsiva.
Eu cred ca ai si depresie, de fapt studiile arata o legatura majora intre depresie si lipsa somnului.
Totusi tu ai nevoie de somnifere cum ar fi zolpidem, imovane, uneori diazepam etc adica cele cu adevarat care dau randament, in schimb acestea se iau doar o perioada scurta de timp si sub supraveghere si recomandarea medicului de specialitate.
Eu in plante nu am incredere, sunt fix pix iar ca preturi industria asta farmaceutica acesti 'vraci' mincinosi care promit multe, au preturi mult mai mari decat preturile din farmacii!
Eu am testat si produse din plante si medicamente si cam stiu despre fiecare ce face sau ce nu face, de aceea mi-am dat cu parerea.

6 răspunsuri:
| ywar a răspuns:

Du-te la o farmacie care vinde homeopate si cere Coffea cruda.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Numai medicul i ti poate recomanda nu poti lua asa de capul tau.

| NunuNini a răspuns:

Un lapte cald inainte de culcare. Un ceai de tei ( este calmant). Dar si cu una si cu alta, o plimbare seara inainte de culcare e benefica.

| SmaraldAlbastru a răspuns:

Bea ceai de banane. Ai nevoie și de activități fizice susținute, că ești prea odihnit.

| dinaprilie a răspuns:

Daca deja ai trecut prin cele de la psihiatrie altceva e apa de ploaie. Imi pare rau pentru "situatia" ta. Nu am ce sa adaug mai mjlt decat decat propria experienta. Si nu e roza dpdv al somnului.

| existential a răspuns:

Incearca Somnix. E un spray cu melatonina.
L-am folosit intr-o vreme in care adormeam greu si chiar ma ajuta.
Somn usor :D
https://www.catena.ro/......ay-x-20-ml