Ei bine in prima zi cand ti.l pui, v.a fi cam greu sa mananci si nu cred ca o sa reusesti. Prima saptamana o sa fie foarte naspa, iti spun asta din propria experienta si nu o sa poti manca cam nimic in afara de supe sau piure. Dupa primele doua saptamani, sa zicem ca ai putea sa mananci orice doresti. Singura problema e ca nu ai voie sa musti din fructe, nu ca nu ai voie dar nici nu o sa reusesti )) Cam atat de zis, sper ca te.am ajutat
Ai boie sa mananci aproape orice. Guma de mestecat nu e recomandabila. La inceput daca te deranjeaza incearca supe, piure,... Dar in principiu nu ai nici o interdicitie atata timp cat pastrezi igiena bucala.
De ce nu ti-ai intrebat medicul/ortodontul? Nu am auzit de o lista de alimente interzise inainte de montarea aparatului dentar. Dar cine stie ce pretentii are ortodontul tau...
Pai nu ai voie guma de mestecat, mâncăruri grele etc... Si sa-ți cureți aparatul in fiecare seara
Din cate stiu la inceput nu ai voie sa mananci alimente tari(mar, biscuite,...) adica nu ai voie sa musti din ele( poti marul sa il mananci razalit, biscuitele bucati mai mici,...)! Cu timpul cu cat ti se fixeaza aparatul vei avea voie sa le mananci dar cu grija!
Chiriac_Claudiu_1990 întreabă:
dobrin1019 întreabă: