Nu vitaminele ingrasa. Inainte de altceva, calculeaza-ti BMI si vezi daca te incadrezi la subponderali (slabi).
Suplimenteaza cu doua trei mese (10.00, 15.00 si 20.00).
Apoi ai un clasament al capacitatilor nutritive pe grupe de alimente care iti da o indicatie de unde poti sa cistigi mai mult. Suplimenteaza cu grasimi, cu desert. De exemplu poti sa adaugi unt sau smintina in mincarea gatita la servire. Brinza de vaca grasa, lapte iaurt cu treapta cea mai mare de grasime.
Alege mincare care sa-ti placa, experimenteaza. E un pic de munca, disciplina si perseverenta sa te hranesti mai mult.
Cintareste-te odata pe saptamana, de exemplu simbata.
Nu uita ca mai multa mincare necesita mai multa disciplina la spalatul pe dinti.
Poti sa iei cam 0.5 kg pe saptamana.
Grasimi 9
(Alcool 7)
Proteine, hidrati de cabon 4
Fibre 2
Daca chiar vrei sa te ingrasi trebuie sa incepi sa-ti calculezi caloriile, cel mai bine sa-ti faci un meniu pe care sa-l urmezi si sa cauti pe google alimente/mancaruri bogate caloric si de asemenea cate calorii au alimentele pe care le mananci in fiecare zi. Sa fii in surplus caloric in fiecare zi (mananci mai multe calorii decat ai nevoie) si n-ai cum sa nu te ingrasi.
Mananca seara inainte de culcare cat mai gras si cu mult dulce, mai ales bauturi dulci
DUMNEZEULE, toti vor sa slabeasca si tu vrei sa te ingrasi, SUCCESS!
Nu dispera, e mai bine sa fi slab.Ai grija ca daca iei prea multe vitamine sa ceva pastile anume iti poti deregla glandele si o sa-ti doresti sa slabesti.Si eu la 20 de ani eram slab rau de tot si acum la 33 ani nu stiu cum sa fac sa mai slabesc si sa scap de burta.Un sfat bun, mananca doar mancare
Nu neaparat vitamine, daca chiar crezi ca ai nevoie si de vitamine pentru a pune pe tine, da o fuga pe la medicul de familie, nu strica.
Eu am o problema de genul.
De la 86 de kg am coborat le 81 si greu ma ridic. Mananc si cand nu mai intra, pur si simplu nu mai intra. Incearca sa mananci mai mult la mese, seara in special, sa nu te trezesti infometat, mananca si intre mese alimente cu nivel caloric crescut, alimente care sa contina proteine, etc.
Medicul de familie probabil iti va recomanda niste pastile pentru cresterea apetitului, a poftei de mancare, n-am incercat, dar lua un amic, la el nu s-a vazut cine stie ce.
Salut! Am studiat nutritia (facultatea de nutritie), deci pot sa spun ca am idee :) Ai dreptate, in primul rand ai nevoie de un complex de vitamine si minerale. Cauta in farmacii o varianta care sa contina doza zilnica recomandata pentru fiecare nutrient.
Dar asta nu este de ajuns, este foarte important si ce mananci. Ca sa iei in greutate trebuie sa consumi suficiente glucide. Daca nu stii care dintre mancaruri sunt bogate in glucide, poti verifica articolul acesta: http://nutriblog.ro/1844/alimente-prea-bogate-carbohidrati.html.Poti sa iti dai seama din articol ca aceste alimente sunt bogate in glucide si sunt de evitat pentru cine vrea sa slabeasca.
Nu in ultimul rand, poate nu ti-ar strica mai multe proteine si putina sala, ca sa pui si muschi pe tine. Pentru asta bazeaza-te pe pieptul de pui, oua, shakeuri proteice. Multa bafta si poate ne spui si cum merge.