| sandmonkey a întrebat:

Salut, imi puteti spune cum pot lua pastilele mai usor, fara a le da in jumatati, deoarece nu pot sa le inghit in general pe cele lungi ca paracetamolul? Nurofenul si alte pastile micute de voma le inghit fara probleme

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| Valentinbaciu2002 a răspuns:

Salut. Eu am aceeasi problema. Îți sugerez sa le iei cu apa mai multa. De ex, daca iei o pastila cand ti e sete impreuna cu apa, band multa, nu simti pastila. Ai mai putea sa pisezi usor si sa pui praful intr o linguriță cu apa(insa nu stiu daca mai are acelasi efecte).

| Catrice a răspuns:

Eu știam ca paracetamolul e rotund thinking

| sandmonkey explică (pentru Catrice):

Nu e rotund, are forma cilindrica sa zic asa, adica e lung si subtire

| sandmonkey explică (pentru Valentinbaciu2002):

Ma gandeam sa o dau in 4 bucati si sa le iau pe rand, au acelasi efect?

| sandmonkey explică:

Pai si are oare acelasi efect?

| Valentinbaciu2002 a răspuns (pentru sandmonkey):

Cel mai bine le iei in formal lor cu o gura foarte sănătoasa de apa

| Alverto a răspuns (pentru Valentinbaciu2002):

Nu, crede mă că nu e o soluție, e foarte urât gustul, e amar la pisarea pastilei

| gratargratar a răspuns:

Iei pastila, si o pisezi cu un pistil sau cu lingura. O diluezi in putina apa. Bei apa, si dupa aia bei suc ca sa scapi de gustul amar.
Efectul este acelasi, nu conteaza ca iei pastila in 10 bucati, sau dintr-odata. Conteaza sa iei aceeasi cantitate.

| Miruna1418 a răspuns:

Sa ai grija ca nu toate medicamentele se pot rupe ca sa fie înghițite. Niciodată sa nu tai un medicament filmat.
Incearca sa bei multă apa înainte, sa fie bine umezita zona, iar tine putina apa in gura, baga pastila, și cu limba in timp ce mai bei apa sa înghiți. Stiu ca e greu, eu asa fac, muuuulta apa!

| cristimihailov a răspuns:

Le mesteci.
Daca nu suporti asta, ia o lingurita si piseaza-le.

| darrio2007 a răspuns:

Paracetamolul este rotund nu este lung. Piseaza-le si ia-le cu putina apa. Dar le vei simti si mai tare gustul amar. Sau pune pastila mai aproape de radacina limbii si bea repede apa dupa ea.

| AndaAlexandra a răspuns:

Le poti rupe in bucăți mai mici. Le poti face praf. Sau poti lua înlocuitori (la care merge). De exemplu poti lua efervescente sau sirop pentru copii cu nurofen samd, dar iei doza recomandată de doctor.

| Mmn a răspuns (pentru darrio2007):

Probabil ea se refera la paracetamol penta