| Antonio_Crantea_2000 a întrebat:

Îmi puteți spune și mie avantajele și dezavantajele scoaterii amigdalitelor va rog?
Trebuie sa-mi scot amigdalele ( ASLO 1600 ).
O sa mi se schimbe vocea?
O sa mai sforăi
O sa mă doară
O sa răcesc mai des?
Raspundeti-Mi la întrebările de mai sus apoi scrieți Avantaje ( lista ) și Dezavantaje ( lista )
Vreau un răspuns cât mai complex și complet.
Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| SilviaPunct a răspuns:

La un ASLO de 1600 este obligatoriu sa scoti amigdalele. In principiu raspunsul la intrebarile tale este "nu" (o sa ti se imbunatateasca vocea, vei respira mai bine, nu vei sforai, de durut-se face anestezie- sfatul meu e sa ceri anestezie generala-din proprie experienta; iar asta cu racitul: teoretic e posibil sa da pentru ca se intrerupe un cerc limfatic al lui Waldeyer, practic asa-si-asa). Doresc insa sa iti spun ce se poate intampla daca nu le scoti la un ASLO de 1600: Reumatism Articular Acut-F dureros si deformant ce afecteaza multiple articulatii, in special articulatiile mari-genunchi, cot etc; noduli subcutanati (se cheama Meynet); afectare CARDIACA (pancardita, endocardita, miocardita, pericardita, insuficienta valvulara reumtismala); afectare RENALA (Glomerulonefrita acuta poststreptococica) iar in cazuri extreme afectare neurologica-Coreea Sydenham.
Sper ca nu te-am speriat dar toate minunile astea pot fi prevenite prin tratamentul CORECT SI COMPLET al amigdalitei acute de cauza streptococica.
Operatia in sine nu este dureroasa; dupa operatie vei avea cateva zile o jena in gat, nu vei putea consuma alimente sau bauturi prea reci/calde/acidulate, si vei avea de urmat un tratament dar deranjul nu este, zic eu, foarte mare pentru a preveni tot ce am scris eu mai sus! Eu personal militez pentru preventie! Spor!

| Antonio_Crantea_2000 explică (pentru SilviaPunct):

Mersi. Stai calma, nu m-ai speriat!

| SilviaPunct a răspuns (pentru Antonio_Crantea_2000):

Ma bucur! Succes!

3 răspunsuri: