Cauzele apariţiei acneeii
Acneea apare atunci când foliculii piloşi cutanaţi se obturează. Fiecare folicul conţine glande sebacee care secretă o substanţă grasă (sebum) ce lubrifiază părul şi pielea. Atunci când organismul produce sebum, iar celulele mor mai repede decât pot fi eliminate prin pori, cele două componente se solidifică sub forma unui dop moale, alb. Acest dop poate obstrua porii, ducând la umflarea peretelui foliculului şi la apariţia punctelor albe. Dacă porul rămâne deschis, suprafaţa externă a dopului se poate înnegri, ducând la apariţia punctelor negre. Coşul este o inflamaţie care apare atunci când un punct alb rupe peretele foliculului pilos sub suprafaţa pielii. După rupere, pielea va fi invadată de sebum, celule moarte şi bacterii. Rupturile produse în profunzime duc la apariţia unor leziuni asemănătoare furunculului, numite acnee chistică. În unele cazuri, glandele sebacee continuă să secrete material care nu iese din piele, în schimb, se formează sub piele o umflătură represibilă, plată. Acestă umflătură se numeşte chist sebaceu.
Buna!
Acneea apare în aceeasi masura la femei si barbati cu varste cuprinse între 10 si 40 de ani, sub diverse forme: pori blocati, puncte negre, puncte albe, cosuri sau chisturi (cosuri adanci). Se manifesta în zonele unde sunt multe glande sebacee, în special pe fata, pe piept si pe spate. De ce apare acneea? Cosurile se formeaza atunci cand celulele de la suprafata pielii blocheaza grasimea produsa de glandele sebacee si cauzeaza formarea unui depozit uleios sub piele. Punctul de grasime de sub piele favorizeaza înmultirea bacteriilor care inflameaza tesuturile din jur. De asemenea daca iti tii parul pe fata sau iti pui mainile murdare microbii pot sa cauzeze cosurile. Daca vrei sa-ti spun cum sa scapi de ele da-mi un mesaj.
Pa, pa!
Fiindca bei Coca-cola..Si fratemiu a avut cosuri la un moment dat scapase de ele..nu sa mai putut abtine sa nu bea cola. iar a 2a zi era plin
Totuşi, în mod ciudat, coşurile sunt provocate de ceva care face bine pielii. În jurul vârstei de 13-14 ani, hormonii tăi încep să acţioneze în mod suplimentar asupra glandelor sebacee. Aceste glande se află în piele. Sarcina lor este de a produce un fel de ulei gras care păstrează pielea suplă şi sănătoasă şi previne uscarea ei.
Din nefericire, în timpul acestei perioade din viaţă, glandele sebacee devin "harnice" şi produc mult mai multă grăsime decât are pielea nevoie. Acest ulei suplimentar rămâne blocat în găurile mici din piele numite pori împreună cu puţină murdărie din mediul exterior. Rezultatul e că te pricopseşti cu un coş de toată frumuseţea.