Nici o sansa de internarea pentru niste analize de sange, din care se extrag hormonii, putand fi facute la absolut orice laborator de analize medicale in 5 minute.
la fel si pentru ecografie sau biopsie, sa fac local la cabinete de analize medicale, fara sa necesite internarea.
Un endocrinolog te poate trimite sa te internezi in cazul in care ai cancer la tiroida, gusa tiroidiana samd, dar si atunci se face in dimineata operatiei si a doua zi te externeaza (vorbesc din experinta personala).
Corect, asa ma gândeam și eu ca nu ar avea cum pentru niște analize de 5 minute sa te tina acolo, deși mai aud pe alții ici colo ca te-ar interna pentru investigații, acum mmna ce sa zic, am fost sa fac niște analize și spun ca m-ar suspecta de adenom suprarenal, bănuiesc ca este o tumoare ceva habar n-am la nivelul glandelor suprarenale și acum m-a trimis la spital la secția de endocrinologie și acolo ma gândeam dacă o fi sau nu cu internare, pentru ca pe biletul de trimitere scrie ca se cere "consult endocrinologic posibil internare" și la posibilul ala internare m-am oprit eu ca sincer nu prea mi-asi dori sa rămân internat, de asta puse-i întrebarea și eventual dacă nu le convine lor ceva, habar n-am ce, sa îmi facă eventual fiind în cadrul spitalului (deci gratuit) un CT care și ala tot la fel îl poți face și la privat, chiar și RMN-ul (la care stai mult mai mult fata de un CT) îl poți face la privat, dapăi CT-ul, de asta ma gândesc ca nici pentru CT sau chiar și RMN nu cred ca ar necesita vreo internare.
Adenomul suprarenal poate fi foarte periculos. Glandele suprarenale sunt organe endocrine care se ocupă cu mulți hormoni şi o tumoră în zona aceea poate să îți dea, de exemplu, hipertensiune.
Te internează să te țină sub observație, nu să îți facă analizele neapărat. Dar normal îți fac analizele, da.
Am înțeles. Mmna, ma suspectează de asa ceva pentru ca de fiecare data când merg într-un cabinet medical, spital sau medic de familie (deci orice tine de doctori în general), am tensiunea mare, îmi găsește 16, 17, 18 cel mai mult mi-a găsit insa, când ajung acasă sau oriunde numai la doctori nu și îmi iau tensiunea, am 12, 13 (sunt și obez), mai am și 11 sau dacă stau prea mult și nu fac nimic 10 (deci nu sm probleme deloc), deci tensiune am doar la doctori, acasă sau în orice alta parte nu am nimic, mi-am luat și tensiometrul cu mine la medicul de familie spre exemplu ca să vad dacă nu cumva este el defect (pentru ca am pus și problema faptului ca dacă tot timpul la doctori am tensiune mare iar acasă am tensiune normala, am zis ca poate o fi vreo problema la tensiometru, deși sincer sa îți zic, eu nu credeam oricum ca ar fi fost vreo problema sau ceva la tensiometru meu pentru ca simțeam eu efectiv în momentul când ajungeam la doctori, faptul ca pulsul îmi creștea, emoții aveam, de înroșit ma inroseam și de puține ori simțeam chiar ca îmi explodeaza capul, fiind tensiunea mare, dar când plecam acasă, nu mai aveam nimic, îmi treceau toate și tensiunea și pulsul ridicat și emoțiile și roseata..., toate îmi treceau), dar totuși am vrut sa testez tensiometrul și într-adevăr la dispensar după ce mi-a luat doctorul tensiunea și am avut 17 cu 10, am luat iar tensiunea și cu aparatul meu și da, tot 17 cu 10 aveam deci clar tensiometrul nu are nimic (doctorul are tensiometru normal și asculta cu stetoscopul iar eu am tensiometru electronic).
De aici ma gândesc ca eu totuși nu ași crede ca ași avea acest adenom suprarenal pentru ca dacă ași avea asa ceva, ar trebui ma gândesc eu, sa am tensiunea mare tot timpul în general, chiar și în somn pana la urma urmei ca tumoarea (dacă ar fi sa fie asa ceva), odată existenta și activă, deci nu are pauze, tot timpul te tine în stres, dar eu am tensiune doar la doctori, acasă sau în alte părți nu am treaba.
Acuma eu tot le-am spus lucrul asta, dar mmna, vorba aia, cuvântul meu împotriva cuvântului lor, ei (doctorii), vorbesc după ce le iese lor la tensiometru normal, și atunci degeaba mai încerc eu sa explic ca este egal cu 0, ca idee, mi-au dat vreo câteva pastile diferite pentru scăderea pulsului și al tensiunii arteriale și îmi spune sa țin tratament dar eu totuși nu-l tin pentru ca astea îți scad efectiv, nu te mențin deci..., acolo cum aveam tensiunea și pulsul mare, da înțeleg, deși poate stau doar 10-20minute acolo și după plec și gata iar pastila își face efectul mai mult timp și tot nasol e, dar dacă mai iau și acasă pe tensiune 11 sau 12 și cu pulsul 55 sau 65 ce naiba mai fac, ca am sa ajung sa îmi scad tensiunea pana la aproape de 9, de puls nu mai zic, iar la tensiune 9 deja ești lat pe jos, asa ca nu le iau pentru ca mi-e frica si asa m-a pus în tema ca dacă îmi vine rău să mă duc să îmi mai reducă din pastile, asa ca nici nu am chef de asa ceva (adica de acel rau).
Ca sa înțelegi, eu m-am dus pentru ca simt de ceva timp o senzație de amețeală dar cumva este doar senzația ca de amețit nu sunt dacă dau în acel moment când simt senzația sa învârt rapid din cap și cumva se simte din vârful capului și ma rog nici nu știu sa explic foarte bine ce simt pentru ca nici presiune nu simt sau cel puțin nu știu eu cum s-ar simții o presiune la cap dar în general presiunea e presiune, asa ceva eu zic ca nu simt și nu ma apuca tot timpul, știu eu, când ii vine poate sa îmi vina acum pentru o secunda doua maxim deci nu te tine mult e doar asa, fracțiune de secunda, după posibil sa nu ma mai apuce și o săptămână sau poate și mai bine, deci nu are vreo ordine sau ceva, imaginea nu mi se învârte, este totul ok, mai simt câteodată și ceva ca un inel în jurul capului ca și când habar n-am, ești răcit dau un exemplu și când tușești parca simți ceva la nivelul capului sau eventual ca și când ai avea un cucui în cap, ma rog dar nu tot timpul dar ba când este de intensitate mare ba când nu simt mai deloc sau deloc, am observat ca dacă îmi fac de treaba, adică îmi misc capul se duce senzația, dacă stau statuie, atunci începe și se simte, nu știu cum vine asta, ei și când am explicat asta medicului de familie, m-a trimis la cardiolog ca poate o fi inima, de acolo ne-am luat cu tensiunea ca o vede el mare acolo și el mi-a dat pastile de tensiune plus ca povestindu-i faptul ca acasă este normala și la doctori mare, ne-am luat cu sistemul asta endocrin care secreta hormoni și poate eliberează prea mult cortizol sau albdusteron sau ma rog, de aici are el suspiciunea de adenom suprarenal și mi-a dat sa fac niște analize cum scumpe ele dar am făcut, metanefrine plasmatic si metanefrine urinare, renina plasmatic directa, cortizol plasmatic, albdosteron plasmatic care cică pe baza rezultatelor se poate afla dacă este vorba despre prezenta unei tumori sau nu, cică treaba asta cu prezenta sau nu a unei tumori este data de analiza la albdosteron, în fine, ca s-a luat doctorul ca am tensiunea mare la cabinet dar normal dacă ar fi vreo tumoare ceva, ar trebui după câte m-am documentat sa fie tot timpul tensiunea mare, deci și acasă automat, ceea ce acasă eu nu am asa ceva, plus ca parca mai știam ca tumorile astea sunt și dureroase adică cumva iți schimba într-o oare care măsură viata, nu mai ești tu ala care te comportai cum te comportai, eu nu am nici o treaba, ma doare la basca...
De asta întrebam de internarea la endocrinologie, dacă te interneaza, ca spunea doctorul ca dacă iese ceva nasol, probabil vreo analiza ceva, atunci fac un CT dacă tot sunt la endocrinolog pentru ca este gratis fiind în cadrul spitalului, dar pentru acel CT nu cred ca te-ar interna ca durează puțin doar, nu este RMN și chiar și acolo, tot durează 30 minute sau o ora nu durează o zi întreaga ca să ma tina acolo internat, dar în fine.
Medicii nu te pot sili sa-ti iei pastilele. Le iei ca asa vrei tu.
La spital, daca te interneaza, beneficiezi de acele analize si investigatii in mod gratuit. La privat trebuie sa le platesti
Salut, sunt unele investigatii complexe hormonale si imagistice care pot fi facute gratuit daca te internezi, le faci pe toate acolo si nu mai trebuie sa astepti sa fie fonduri si sa faci analizele peste 2 luni,
Depinde daca te duci la spital din gta ofline atc o sa beneficiezi de mancare gratis da daca te duci la ala privat o sa ai sanse mari sa te intalnesti cu trevor si o sa ti bage gandacii in nas! sper ca te am ajutat.