| bhopper a întrebat:

Salut! In Ianuarie 2021 am avut o raceala in care mi-am pierdut mirosul.(deci a fost covid). Problema este ca dupa 7 luni de zile nu mi-a venit. Mi-a venit putin. E foarte infundat. Nu simt multe lucruri. Cum imi pot recapata mirosul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Floridori a răspuns:

Daca nasul este infundat e una, iar anosmia este alta.
Daca nasul este infundat tot timpul si ai probleme in a respira (inclusiv nu ai miros din cauza nasului infundat, ceea ce este normal), mergi la ORL.

Daca tu respiri bine, cantitatea de aer pe care o inhalezi este normala si totusi nu simti mirosurile, atunci da, este anosmie si nu se poate face nimic. Poti doar sa astepti si sa speri ca iti va reveni acest simt.Anosmia se manifesta in urma degradarii receptorilor ce percep si interpreteaza mirosurile in creier. Eventual, acesti receptori isi pot reveni daca nu au fost distrusi complet, insa au nevoie de timp.Cat timp, nimeni nu stie, deoarece nu exista studii extinse pe acest subiect.

1 răspuns:
| anonimg a răspuns:

Atunci când avem probleme de sănătate trebuie să ajutăm organismul să se refacă, deoarece nu poate lupta întotdeauna singur. Asta ca să nu rămână cu sechele dacă a ieșit victorios.
Tu trebuie să mergi la medic pentru tratament. La medicul de familie.