anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,
In sfarsit dupa ani si ani de cautare, fiind o persoana mai "problematica" cu mine, am aflat ca problemele mele vin din faptul ca sufar de o tulburare de personalitate paranoida.! Pam Pam
Acum va spun sincer ca, am m-ai eliberat din tensiunea din mine (am avut o constientizare). Acum dupa cum ma cunosc o sa incerc sa rezolv problema.

Ca raspuns nu vreau sa stiu ce inseamna (am citit despre ce este). Vreau sa ma ajutati daca cunoasteti sa situatia. Cum as putea sa imi rezolv problema pe cale normala, fara psihologi sau psihiatrii, fara medicatie pentru ca nici nu cred ca este nevoie oricum.
Va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Mopmop a răspuns:

Tu ti-ai pus diagnosticul asta? Cred ca cel mai bine afli un raspuns de la un psiholog. Ca in orice problema medicala ca sa fii sigur ai nevoie de 3 pareri...

| Floridori a răspuns:

Daca ti-ai pus diagnosticul singur, exista posibilitatea sa nu fie cel corect.
Tulburarea paranoida de personalitate are foarte multe simptome comune cu alte afectiuni psihice si pot fi confundate usor.

Daca acesta este adevaratul diagnostic (ceea ce ar justifica faptul ca eviti medicii si esti suspicios in ceea ce ii priveste), din pacate problema poate fi ameliorata numai prin medicatie ( la fel ca in cazul tututor tulburarilor mintale cu caracter paranoid: schizofrenia, personalitatea schizotipala, personalitatea schizoida, tulburarea iluzionala persecutorie, paranoia).
Exista si varianta psihoterapiei, dar majoritatea pacientilor nu vad o imbunatatire tocmai din cauza ca exista suspiciuni si nu ii acorda terapeutului increderea necesara.

Stiu ca poate nu este raspunsul pe care il cautai, dar din pacate, nu exista variante "pe cale normala", cum le numesti tu, pentru a trata aceasta tulburare.

Multa sanatate!

| Mirel4412 a răspuns:

Pai tu zici ca esti bolnav si nu stii de ce esti bolnav? Nu mai inteleg