Salut. Eu cred ca ai atacuri de panica, ducand la "ganduri automate "... sunt acei monstrii din capusorul tau care te zguduie de pamant.
Din cauza fizicului tau slabit, ai ajuns sa devi o persoana care incepi sa gandesti de fiecare data trecutul si viitorul.
Tu ti le faci aceste ganduri si esti principalul vinovat.
Cand fizicul tau e afectat incepe frica si atacurile de panica, iar cum creierul uman e "organul " care isi bate joc de persoana care il detine trebuie sa inveti anumite lucruri.
Lasa trecutul si viitorul, nu mai sta in proiectii cu mintea, traieste prezentul.
Prezentul e ce se intampla in fata ta, iar tu trebuie sa il observi si ATAT. Pune STOP la gandurile tele, iar tu fi observatorul.
EX : De ce sa gandim cafeaua de ieri care s-a dus in masa, buna rea ea s-a dus... iar la cafeaua de maine nu mai gandi ca inca nu e facuta.
Cand mergi pe drum "fi mersul " ( simte picioarele cum se misca da nu le gandi ), cand vezi o fata pe drum (priveste si atat, nu lasa creierul sa isi bage nasul si sa o comenteze ), cand faci dus... simte dusul etc. Traieste momentul ca ala e adevaratul, iar gandurile si proiectile tele sunt nimicuri.
Daca nu intelegi ce am scris eu si nu faci vei da foarte usor in depresie care nu e deloc usoara si vei ajunge sa intri in conflict cu propria minte care te va epuia. Traieste prezentul fara GANDIRE SI FI TOTAL PREZENT IN CEEA CE FACI.
Iti inteleg starea si e cam tampita cand zici "mai bine ma culc ca iar incep sa ma gandesc ".
Naa accepa asta si incearca sa faci ce te-am invatat.
Te astept sa ma intrebi daca nu intelegi ceva sau daca ai alte intrebari. Eu te ajut cu mare drag.
Un psiholog te-ar putea ajuta, cu siguranta, sa depasesti starile dificile prin care treci, iar daca esti elev te poti dyce la psihologul de la scoala, e gratuit.Numai bine.
Omule, atat iti zic, habar n ai cat de fraier esti ca ti pui singur bete n roate, ai un mod aiurea de a privii lucrurile, te inteleg, perfect am fost si eu asa, nu stau sa dau apa la moara, dar iti spun ceva, incearca doar sa ti induci starile, incepi prin cele cunoscute, de exemplu sa vezi orasul sau o zona ce a avut impact mare asupra ta cand erai mic ca atunci, in momentul "impactului" si dupa, daca reusesti imi dai reply la comm si iti mai dau niste indicii
Nu prea inteleg cu ce ma va ajuta asta
Vorbeste cu cineva apropiat, sau daca nu, cu un consilier sau orice alta persoana cu experienta in domeniu. O sa te ajute enorm. Mai poti incerca si sa iti mentii timpul ocupat. Citeste, uita-te la filme sau pur si simplu aprofundeaza-te mai mult in ceea ce iti place sa faci. Ai ocazia sa devii mai productiv . Cu totii cred ca avem asemenea momente, nu esti singurul de pe planeta.
Stiu ca nu sunt singurul, dar parca am o blocada, si nu stiu cum sa o depasesc. Vreau sa strig cat de tare pot, sa imi dau drumul la voce, dar nu pot, ceva ma opreste. Si nu am idee ce