Simptomele tale, daca ai exclus deja problemele cardiace, sunt specifice atacurilor de panica. Intr-un atac de panica, pulsul poate depasi 200. Dupa cateva atacuri, apare insasi frica de un nou atac, frica pe care o descrii tu. Nu e absolut nimic de speriat. Atacurile de panica sau de anxietate vin deseori insotite si de alte simptome, cum ar fi senzatia de iminenta a mortii, de sufocare, de nod in gat, tremur, transpiratii, frisoane, greata etc. Deci daca simtiti acestea, sa nu va panicati. Trebuie descoperita sursa atacurilor si tratata. Prima data mergeti la un psiho terapeut cognitiv-comportamental, e specialitatea lui, Impreuna veti gasi cauza anxietatii, si veti invata sa o depasiti. Pana una alta, daca e caul, psihologul va va recomanda un psihiatru care va va prescrie un anxiolitic pentru situatiile de panica, pana se rezolva sursa problemei. Mult succes!
Inca ceva, la efort e normal si e bine sa bata inima repede. Exista chiar exercitii specifice, numite cardio, unde pulsul trebuie sa depaseasca un anumit plafon, ca sa lucreze muschiul inimii, astfel intarindu-l. E normal sa fie peste 180, mai ales la tineri, in timpul sportului.
Multumesc frumos pentru un sfat! Ideea este ca acum nu mai am palpitațiile aceea..am rămas doar cu bătaia aia puternica de inima pe care o simt din când in când.iar la test se efort nu a ieșit absolut nimic.din cauza asta îmi este și frica sa fac efort pentru ca ma speri și îmi este frica sa nu fac vreun infarct sau mai știu eu ce. Multumesc!
Nu faci infarct, dimpotriva, antrenarea muschiului inimii o ajuta la o mai buna functionare. Doar ca problema la tine nu este la inima, ci la psihic. Linisteste-l pe acesta, si acea senzatie se va calma de la sine.
IonBadita1 întreabă: