| DovleacTurbat a întrebat:

Salut, în urma unei răfuieli cu o persoană dragă mie (dar la nervi, pe moment nu mai tin cont de acest lucru) temperatura corpului meu a scazut (destul de mult, cred deoarece m-a apucat un frig zdravăn cu toate ca in camera erau in jur de 24-25 de grade C), atât mainile cât și picioarele erau foarte reci. După ce m-am calmat, temperatura a revenit la normal, iar "frigul" a dispărut. Întrebarea mea este: Ce s-a întâmplat cu mine? (Este prima data cand pățesc asa ceva, cu toate ca prin situații conflictuale am mai trecut), este vorba de o simplă reacție a organismului sau ceva mai complex si periculos?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

De fapt ti-a crescut temperatura...

| DovleacTurbat explică (pentru cristimihailov):

Păi si membrele de ce erau reci? In fine, ma intereseaza posibile cauze, stii ceva?

| Donsavas a răspuns:

Salut! Hipotermia de care vorbesti, indica o eventuala afectiune endocrina netratata. Daca ti a crescut si termometrul a indicat prost, atunci temperatura crescuta este datorata cresterii tensiunii care apare cand ai un episod intens de nervozitate, cand te si stresezi mai mult ca de obicei. Nu se stie gradul de periculozitate, depinde de cat poti suporta tu. Te cunosti mai bine si stii cand crezi ca nu poti face fata. Ai oricand posibilitatea sa te ajuti la nevoie.

| DovleacTurbat explică (pentru Donsavas):

Nu am pus termometru, pur si simplu m-a luat frigul și membrele deveneau reci. Dar am mai avut parte de scandaluri, dar nu cu persoane cunoscute sau dragi mie si nu mi s-a întâmplat nimic, în cel mai rau caz aveam senzația de voma care din cate am inteles e din cauza emoțiilor provocate, adrenalina, nebunii din astea. M-a pus putin pe gânduri asta cu frigul, după ce m-am calmat, mi-au trecut nervii m-am încălzit la loc.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Stresul cauzat de emoţiile puternice şi persistente (după cearta cu o persoana draga, după un eşec sau după o despărţire) poate duce la scăderi severe ale temperaturii corpului. În mod normal, după ce am depăşit momentele dificile, temperatura revine la normal. Totuşi, în unele cazuri, valorile temperaturii se menţin scăzute. Acest fenomen poartă numele de sindromul temperaturii scăzute Wilson.

| darkcynical232 a răspuns:

Am cautat raspunsul la problema ta pe diferite site-uri/forumuri in engleza. Se pare ca nu trebuie sa fii ingrijorat. Este un caz de anxietate. Temperatura corporala poate fi influentata de starea ta emotionala. Creierul nostru inregistreaza ce simtim si da comanda sa se elibereze anumite substante in corpul nostru. Reactia care ai avut-o a fost o simpla consecinta la eliberarea acelor substante.
Poti cauta pe net si sa folosesti google translate:
Body Temperature Affected By Emotional State
anxiety and low body temperature

| DovleacTurbat explică (pentru darkcynical232):

Iti multumesc pentru efortul depus. În alte situații conflictuale (chiar si cu oameni necunoscuti) nu am/avut astfel de simptome. Dar probabil ca de data asta s-a întâmplat așa fiindca persoana in cauza este una dragă mie sau a fost... după tot ce s-a întâmplat azi laughing