| CAge_Ady_1998 a întrebat:

Salut, in urma unui examen RMN la genunchiul stang mi s-a constatat : - Ruptura LIA completa, se mai deceleaza doar fine travee de hiposemnal T2 care pastreaza continuitatea, jumatatea caudala a ligamentului este orizontaliat; LIP este angulat la 90 de grade, mai ascutit datorita absentei LIA.
-Fisura oblica in cornul posterior al meniscului lateral, in contact cu suprafata articulara superioara, fara desprindere de fragment.

Acum intrebarea este : Am 15 ani, sunt in clasa a 8 a, credeti ca exista sanse sa se scape fara interventie chirurgicala?

NU FAC UN SPORT ANUME, doar la scoala, care nu e obligatoriu. In general viata mea nu e foarte activa.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Lucian_Magnus_1980 a răspuns:

Ruptura de ligament incrucisat e destul de intalnita in special la fete, din cauza structurii bazinului. Daca doctorul decide, e bine sa intervi chirurgical din timp ca sa nu fie mai multe probleme ulterioare.