,,Regimul alimentar al unei persoane diagnosticate cu diabet trebuie stabilit de către un medic diabetolog sau nutriționist în funcție de planul de tratament. În orice dietă vor fi numărați zilnic hidrații de carbon consumați și se va stabili cum vor fi împărțiți. Numărul lor diferă de la pacient la pacient, în funcție de afecțiuni asociate, greutate sau alți factori.
Medicul poate recomanda 5 mese pe zi sau chiar 6 (3 mese principale și 2 gustări sau 3 mese principale și 3 gustări), dar acest lucru depinde de tipul de tratament al fiecărui pacient. Pentru îmbunătățirea obiceiurilor alimentare sunt luate în calcul nevoile personale, greutatea corporală actuală și nivelul de activitate fizică.''-https://neuropatiediabetica.ro/regim-alimentar-diabet/
https://www.doc.ro/diabet/dieta-in-diabet-alimente-permise-cu-cantarul
https://www.edumedical.ro/......s?/diabet/
https://www.medicover.ro/......,786,n,287
https://www.reginamaria.ro/......-sanatoasa
Ideea e: grasimile (9 kcal/gram) sunt mai periculoase decat zaharul (4 kcal/gram).
Practic, poti manca orice, dar numai cantitati limitate de zaharuri si grasimi. Si chiar proteine (de ex. carne slaba) daca mananci prea multe ingrasa.
Ideea e: mananci orice, dar nu mananci mult. Mananci cu cantarul.
Buna.E cam vag ce scrii aici. Poate daca mentionai si orasul, dar asa, care crezi ca sunt sansele ca vreun pacient de acolo sa aiba cont TPU si sa vada intrebarea? Poti intreba de medicul tau de familie daca erai acolo pacient, iar intre timp ai pierdut foaia.Inclusiv pe internet gasesti, cel mai probabil, acelasi continut.