| XNICU a întrebat:

Salut,la analizele pentru armata mi-au dat prea mare glucoza in sange, maxim era de 150 si mi-au dat 170, si m-au chemat iar sa fac in alta zi, azi mi-am facut din test in deget cu sange si mi-a iesit 180, eu nu inteleg,eu nu prea mananc dulce asa, am inceput sa-mi fac un plan alimentar, ca nu vreau sa ma dea inapt la medical

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Inseaman ca esti pre-diabetic daca ai valori ridicate la glucoza si atunci nu esti primit in armata.
Testele de glicemie se fac DIMINETA si intotdeauna pe nemancate!

| ioana748 a răspuns:

Inainte de test incearca sa mananci foarte light cu o seara inainte si sa bei doar un ceai dimineața cu zaharina si putina scortisoara.
Trebuie sa tii glicemia sub control caci vei mai face si alte teste pe parcurs.
Mult succes,

| shyde a răspuns:

Aoleu, armata ar fi ultima mea grija. Ai destule posibilitati de cariera.

Fa-ti aceste teste corect (adica pe nemancate), si mergi la medic sa te tina sub observatie. Este esential sa stii despre ce e vorba din timp. Te poti inrautati foarte rapid fara sa iti dai seama. Dar tinut sub observatie, exista metode sa traiesti normal, daca chiar e o problema, dar acea valoare corespunde oamenilor peste 65 de ani, ceea ce nu e ok deloc in cazul tau.

A da, lasa-te de fumat sau baut daca faci asta, ca astea te dau rau peste cap. Chiar de nu e diabet, poate fi o conditie premergatoare, pe care vrei sa o mentii asa cum e.

| XNICU explică (pentru shyde):

Fumez,de baut beau foarte rar, la ocazii speciale, am 19 ani nu cred ca am probleme cu diabetul, prima tura cand am avut 170, bausem suc cu o zi inainte(uitasem complet ca afecteaza sucu), azi am baut la 8 o cafea cu lapte si zahar si la 2 mi-am facut testul de am luat 180, am fost neanuntat ca o sa fac test, ma las de tot de tot de chestii cu zahar pana la analize, si referitor la cariera, eu ador armata, esti respectat si nu e un job unde te dau sefii afara ca "s-au plictisit de tine"

| shyde a răspuns (pentru XNICU):

Lasa-te de fumat, chiar daca nu ai probleme, vei avea mai tarziu. Unele nu sunt atat de grave, dar tot le vei avea.

Si, cum am mentionat anterior, fa-ti un test corect, fara sa mananci dulciuri in perioada asta. Scoate-le total, cu tot cu fumat, ca sa stii o treaba cat iti faci aceste teste. Daca adori asa mult armata, poate te mentii si tu putin, ca pana la urma ai nevoie de disciplina in asa ceva.

| XNICU explică (pentru shyde):

Multumesc,incerc sa ma las, n-am mai fumat de vreo 4-5 zile,mi-am facut plan alimentar,fara zahar si alte prostii,si am inceput sa pun cateva kg pe mine, fac si sport acasa, daca intru, dupa ce termin instructia, ma apuc si de sala

| shyde a răspuns (pentru XNICU):

Foarte bine. Cu celelalte mai ai timp sa reusesti, sa gresesti, sa mai sari din obiceiurile sanatoase, dar cu fumatu si bautu nu e de glumit. Alea sunt de evitat cat se poate de mult posibil. Sunt la fel de toxice, doar ca fumatul da dependenta mult mai puternica decat alcoolul, si de aia e mai rau famat. In realitate, toxicitatea e ingrozitoare la ambele.