Buna intrebare. eu inca am fixator la radius rupt cu deplasare. dupa fizioterapie (cam 2-3 sapt dupa ghips) poti folosi mana util, dar complet ca inaintea accidentarii iti va lua cam 4 saptamani minim fara sa risti o alta problema. in cazul meu 12 saptamani cu fixator mi-a zis ca voi ajunge din nou la sala fara sechele cam in decembrie. si scot fixatorul pe 23 septembrie. deci cat ai stat imobilizat, aceeasi perioada inca 1 data sa fii apt 100%. perioada ce contine revenirea mobilitatii, fortei. un os ii ia 100 zile sa revina complet. ii zice perioada de remodelare. teoretic dupa 100 zile dupa ce ti-ai scos ghipsul osul tau e ca inainte
Salut! pai cred ca trebuie intai sa stai maxim 2 saptamani fara a face ceva extrem cu ea dupa o poti folosi asa cum vrei
Din pacate,la orice fractura de os,trebuie pe viitor sa fii foarte atent,sa nu o mai patesti inca o data. Poti folosi mana in mod normal,dupa ce dai ghipsul jos,dar trebuie sa faci si cateva exercitii,pentru a intari muschii, care nu au putut fi folositi din cauza imobilizarii osului.
Asa ca, trebuie sa te feresti de socuri, de ridicat greutati mari, miscari bruste.
User252426 întreabă: