| Marrow a întrebat:

La inceputul lui decembrie 2017 mi-a aparut o tuse foarte urata, gen tusesc de 3-4 ori si raman fara aer cateva secunde! Tusesc zilnic de atunci, ori dimineata ori dupa ce fumez! Am terminat 2 cutii de pastile si un sirop dar fara rezultat! Am tratat aceasta tuse ca pe o joaca si acum vad ca a aparut si o durere de gat! Imi este teama sa merg la medic fiindca imi e frica sa nu fie cancer la plamani si la gat! Fumez de aproape 3 ani si am 17 ani! Multumesc frumos si astept ceva sfaturi!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, nu mai ai voie sa fumezi, pentru ca plamanii iti sunt deja afectati.
Evident ca fumatul inrautateste boala care ai declansat-o!
Elimina fumatul si fa inhalatii cu apa calda si aburi de ueli de eucalipt.
Se pune un vas mic cu apa pe foc, cam 1 litru de apa. Cand apa fierbe, se opreste focul si se adauga in apa 3-4 picaturi de ulei de eucalipt. Se pune un prosop mare pe cap, care iti acopera capul, pe care-l tii deasupra craticioarei in asa fel incat sa inhalezi vaporii de eucalipt emanati din craticioara respectiva.
Se fac 4-5 inhalatii pe zi si vei vedea o imbuanatire in 2-3 zile.
Daca nu ajuta cu nimic aceste inhalatii, inseamna ca nu este infectie bateriana ci ceva mai grav si te sfatuiesc sa mergi la un medic de plamani, sa-ti faci investigatii.

IN orice caz, fumatul este total interzis in situatia in care esti!

1 răspuns:
| Efan77 a răspuns:

Buna mai bine te duci la medic si incerci sa previ decat sa te ascuzi si de rusine n-are de ce sa iti fe