| Username7388383839 a întrebat:

Salut,la inceputul saptamanii aveam 118kg, miercuri am avut 117, vineri 116.8, si azi 116.Ma cantaresc dimineata pe stomacu gol, e normal sa slabesc asa mult? Am inteles ca o slabire sanatoasa e de maxim 1kg, mentionez ca am de slabit vreo 40kg.Sunt in deficit caloric manac 1.111 calorii pe zi, beau 2l de apa.Merg la sala si fac 1h cardio.(P.S Am 15 ani si 1. 83cm)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| iamprettybored a răspuns:

Nu, deci... da, regula cu 1 kg este adevărată, dar numai la persoanele cu mult mai puține kg. Dacă te-ai apucat de curând de slăbit, nu se aplică regula, fiindcă masa pe care o pierzi este de asemenea retentia de apă. Oricum dacă ești supraponderal este normal să slabesti mult când te apuci de o cură de slăbit.
Este totuși important să ai un aport de proteine mare, dacă ești în deficit caloric ai nevoie de mai multe proteine ca de obicei pentru a păstra masa musculara.
Și ai grijă să nu fii într-un deficit prea mare pentru prea mult timp pentru că metabolismul va incetini și nu vei mai slăbi mai târziu.
Multă baftă!

2 răspunsuri:
| DelphhiN a răspuns:

2 kg pe zi nu e mult avand in vedere ca practici sport si ai micșorat nr ul de calorii.

| DelphhiN a răspuns:

2 kg pe saptamana nu e mult avand in vedere ca practici sport si ai micșorat nr ul de calorii.