anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut la toți, am o problemă de fiecare dată când tușesc simt o mâncărime în gât și în piept după când expir se aude un hârâit, o să mă duc să-mi fac un control ceva dar până atunci aș vrea să am idee despre ce ar fi (nu sunt fumător)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Probabil o viroza de la aerul rece. Nu trebuie sa fii fumator ca sa ai asa ceva.

| bks9900 a răspuns:

Posibile cauze:

1️⃣ Bronșită acută – Dacă ai avut recent o răceală sau gripă, infecția s-ar putea să fi coborât în bronhii, provocând inflamație și producție de mucus. Acest lucru poate duce la tuse productivă și la acel „hârâit" la respirație.
2️⃣ Alergii sau iritații respiratorii – Expunerea la praf, polen, mucegai sau alte alergeni poate cauza inflamație la nivelul căilor respiratorii, ducând la tuse și senzație de mâncărime.
3️⃣ Astmul sau bronșita cronică – Dacă hârâitul este frecvent și ai dificultăți de respirație, ar putea fi un semn de astm sau o inflamație persistentă a bronhiilor.
4️⃣ Reflux gastroesofagian (GERD) – Da, refluxul acid poate irita gâtul și căile respiratorii, provocând tuse și senzația de mâncărime, mai ales dacă simptomele apar mai mult noaptea sau după mese.
5️⃣ O infecție respiratorie (pneumonie, infecție virală) – Dacă ai febră, frisoane sau o tuse productivă care se agravează, ar putea fi o infecție mai serioasă.

Ce poți face până ajungi la medic?

✅ Hidratează-te – Bea ceai cald (de ghimbir, mușețel, mentă), apă cu miere și lămâie pentru a calma iritația.
✅ Evită aerul uscat – Folosește un umidificator sau fă inhalații cu aburi.
✅ Dacă ai mucus, încearcă să tușești eficient – Nu forța, dar încearcă să elimini mucusul.
✅ Evită alergenii sau iritanții – Dacă ai animale, praf sau parfumuri puternice în jur, încearcă să reduci expunerea.
✅ Dacă ai dificultăți de respirație, mergi urgent la medic!

| gabicoo a răspuns:

Bronșită. Mergi urgent la medic.

| Gino202 a răspuns (pentru gabicoo):

Asta o să fac, mulțumesc frumos!

| Cipi1212 a răspuns:

Încearcă să aștepți diagnosticul.

| morfeo a răspuns:

Pneumonie

| Gino202 a răspuns (pentru morfeo):

La pneumonie sunt alte simptome cred ca este bronșită