| pisikutza20 a întrebat:

Salut la toti, ce plante stiti pentru a trata stomacul? dau fundita

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
luciana
| luciana a răspuns:

Pentru diaree este menta (izma), iar sunatoarea este folosita pentru calmarea durerilor, etc... Se mai foloseste cimbrisor, musetel, cimbru, anason si multe altele. Sanatate multa, Lucien.

| Melody a răspuns:

PENTRU EFECT GASTRIC CALMANT: Flori de salcam, Iarba de roinita, Iarba de coada racului, Radacina de tataneasa si Radacina de valeriana.
PENTRU EFECT GASTRIC CICATRIZANT: Flori de musetel, Flori de galbenele, Flori de coada soricelului, Iarba de sunatoare, Radacina de tataneasa.
PENTRU REGLAREA SECRETIEI GASTRICE: Flori de galbenele, Flori de musetel, Flori de coada soricelului, Frunze de menta, Iarba de sunatoare, Radacina de valeriana.
PENTRU EFECT CARMINATIV CALMANT: Flori de galbenele, Iarba de tintaura, Iarba de sunatoare, Flori de coada soricelului, Iarba de troscot, Fructe de coriandru, fructe de fenicul. Plantele se utilizeaza sub forma de infuzie - o lingura la 250 ml apa clocotita, lasata in repaus cca. 10 minute. Se recomanda 2-3 cani pe zi, inainte de mesele principale, in cure de o luna. Efectele pot fi remarcate de la prima administrare.

Sanatate!

| Belciu a răspuns:

Depinde de afectiune. Pentru gastrita e buna coada calului si pirul.

| Twp3w a răspuns:

Macrisul - Iepurelui (Oxalis acetosella)

Descriere: Este denumit in limbajul popular si macris-de-padure, macrisul-caprei, macris-pasaresc, macris-trifoios, macrisul-cucului, pita-cucului, trifoiu-acru. Macrisul-iepurelui acopera solul pretutindeni in padurile noastre de foiase si conifere ca un covor de prunze de verde deschis, presarat cu flori albe, delicate. Privelistea sa este extem de placuta ochilor. Cind merg la cules de ciuperci, mi se intimpla uneroi sa ma aplec dupa o frunza si sa o maninc. Florile le adun in cantitati mici pentru un amestec de ceaiuri. Macrisul-ierpurelui nu se usuca, ci se itnrebuinteaza doar in stare proaspata. El inlatura pirozisul (arsurile la stomac) si tulburarile hepatice digestive usoare. Pentru aceste indispozitii, el se bea sub forma de ceai racit in prealabil, in portii de cite 2 cesti pe zi. Contra icterului, a nefritei, a eurptiilor cutanate si a viermilor, doza respectiva se bea calda. Medicina populara recomanda sucul proaspat stors pentru canerul incipient la stomac, tumorile si ulceratiile canceroase interne si externe. Sucul proaspat se obtine cu ajutorul storcatorului electric de uz casnic. Se iau 3-5 picaturi o data pe ora, diluate in apa sau ceai de plante. Pe ulceratiile canceroase externe sucul proaspat stors se unge direct. In parkinsonism (boala lui Parkinson), sucul se prescrie in doza de 3-5 picaturi pe ora, luate intr-o infuzie de coada-soricelului, iar extern se foloseste pentru frictionarea sirei spinarii. Diluarea se dozarea trebuie respectate cu strictete atit la cancere de stomac, ulceratii si tumori, cit si la boala lui Parkinson.

Gastrita atrofica

Numele dat acestei afectiuni de medicina clasica este gastrita atrofica, pe cind medicina traditionala chineza o descrie ca fiind lipsa de armonie a ficatului si a stomacului. Medicina clasica porneste de la manifestarile de la nivelul stomacului pentru a da o denumire, bazindu-se pe dilatatia selor sanguine din interiorul stomacului si o atrofiere a peretelui stomacului.

Pentru a trata aceasta afectiune se mentine palma stinga in dreptul stomacului, la o distanta de 10-20 centimetri, iar palma dreapta se mentine in dreptul ficatului, la o distanta de 30-40 centimetri fata de corp. Se vor mentine palmele in acest fel de doua - trei ori pe zi, timp de 3-4 minute, in nici un caz mai mult de 5 minute.

Depresia (ficatului) cauzata de gastrita atrofica

Daca gastrita atrofica se mentine mai multa vreme, fara sa fie tratata, aparea si depresia ( depresia).

Ptoza gastrica (coborirea stomacului)

Din cauza lipsei de energie de la nivelul stomacului, uneori acesta coboara.

Pentru a remedia aceasta situatie se tine o palma in partea inferioara a stomacului, cu centrul palmei indreptat oblic in sus, spre stomac, distanta dintre palma si corp fiind de aproximativ 10 centimetri. Cealalta palma se tine un pic mai sus de nivelul stomacului, la o distanta de aproximativ 30 de centimetri. Timpul maxim de mentinere a palmelor este de 3 minute.

In acest mod energia stomacului fi actita si urca, producind in timp si urcarea stomacului, astfel incit acesta reveni in pozitia corecta.

De asemenea, se exersa tehnica aspirarii energiei si a luminii in meridianul central.

Splenomegalie (splina marita)

Splenomegalia apare din cauza hipertensiunii portale. Tratamentul presupune parcurgerea obligatorie a trei pasi.

Primul pas consta in mentinerea palmei stingi in dreptul stomacului si al splinei, la o distanta de aproximativ 10 centimetri, palma dreapta se tine in dreptul ficatului, la o distanta de 30 de centimetri fata de corp. In acest mod singele de la nivelul splinei si al stomacului putea ajunge mai usor la nivelul ficatului.

Al doilea pas presupune mentinerea palmei drepte in dreptul ficatului, la o distanta de 10 centimetri fata de corp, palma stinga se mentine in fata pieptului, la o distanta de 30 de centimetri fata de corp. Acum se trata ficatul, ajutind energia ficatului sa se deplaseze spre zona pieptului. Palmele se vor mentine in aceasta postura 2-3 minute. In nici un caz nu se depasi acest interl de timp.

Atunci cind se trece la al treilea pas se vor mentine palmele in dreptul inimii, palma stinga se tine in dreptul partii stingi a inimii (palma nu depasi sfircul sting, mentinindu-se in partea interioara a acestuia), la o distanta de 15-20 de centimetri fata de corp, palma dreapta se tine indreptata catre partea dreapta a inimii, la o distanta de 30-40 de centimetri fata de corp. Palmele se vor tine in acest fel timp de 3-5 minute. Al treilea pas este cel care imbunatati functia de intoarcere a singelui catre inima.

Diabetul

In cazul diabetului, problema principala consta in dezechilibrul dintre cele trei focare. Lipsa de armonie dintre organele interne situate la nivelul celor trei focare (inima, plamini, splina, stomac, intestine, rinichi, ca urinara) este asociata si cu un dezechilibru al pancreasului (energia acestuia fiind in exces).

Din punct de vedere al simptomelor se remarca setea crescuta, foamea excesi sau urinarea frecventa.

Setea crescuta (ce nu este astimparata nici dupa consumarea unei mari cantitati de lichide) apare atunci cind exista un dezechilibru la nivelul focarului superior (inima, plamini).

Foamea excesi are legatura cu dezechilibrul energetic al focarului mijlociu (splina, stomac).

Urinarea frecventa se intilneste in situatia afectarii focarului inferior (intestine, rinichi, ca urinara).

In toate aceste situatii este necesara reglarea focarului corespunzator, dar si a pancreasului.

Pentru tratarea diabetului se recomanda practica zilnica a tehnicilor de relaxare si de cultire a energiei.

De asemenea, se recomanda mentinerea palmelor la nivelul abdomenului superior, una fiind mai aproape de corp, cealalta mai departata. Dupa 3 minute se vor schimba palmele (cea care a fost mai aproape de corp se tine mai departe, iar cea care a fost mai departe se tine mai aproape), mentinindu-le alte 3 minute.

O alta tehnica utila este cea a reglarii energetice a organelor interne conform celor cinci elemente.

Dureri de stomac

Flori de musetel, flori de nalba mare si de nalba, frunze de melsia, menta, parachernita, rozmarin si cimbrisor, frunze, flori si muguri de portocal amar.

Tizana calmanta

Musetel: flori, 50 g
Nalba: flori, 50 g
O lingura de amestec la o cana de apa clocotita care se lasa sa infuzeze zece minute. Cel care are dureri de stomac va evita sa manince. O ceasca calduta din aceasta tizana inainte de masa ii va calma stomacul.
Tizana asortata
Musetel: flori, 30 g
Melisa: frunze, 30 g
Menta: frunze 10 g
Cimbrisor: frunze, 20 g
Portocal: muguri, 20 g.
O lingura de amestec la o cana de apa clocotita; se lasa la infuzat timp de zece minute. Se bea o cana dupa masa. Digestie dificila

Frunze si seminte de angelica, seminte de anason verde, fructe de banian, frunze de busuioc, flori de musetel, scortisoara, frunze de asmatuchi, seminte de coriandru, frunze de tarhon, radacini de ghimbir, frunze si semintie de marar, bace de ienupar, cuisoare, frunze de dafin.
Flori de levantica, frunze de silnic, frunze de maghiran, flori de romanita, flori de melisa, frunze de menta, frunze de trifoi, flori si frunze de portocal, frunze de patrunjel, radacina de lemn-dulce, frunze de cimbru, de salvie, de cimbrisor, de lamiioara si de verbina.

Preparat digestiv


Anason verde: seminte, 20 g
Busuioc: frunze, 20 g
Romanita: frunze, 20 g
Maghiran: frunze, 20 g
Portocal: flori, 20 g
Lamiioara: frunze, 20 g
Verbina: frunze, 20 g

O lingura de amestec la o cana cu apa.
Se fierbe unu-doua minute. Se bea o cana dupa masa. Fermentatie intestinala

Seminte de marar, de anason verde, de chimion, de chimen, de coriandru, frunze de tarhon, fructe de banian, radacini de gentiana si de ghimbir, cuisoare, frunze de dafin, cimbru si lamiioara.

Preparat carminativ


Anason verde: seminte, 30 g
Tarhon: frunze, 30 g
Dafin: frunze, 30 g
Cimbru: frunze, 30 g
Lamiioara: frunze, 30

O lingura de amestec la o cana de apa.
Se fierbe doua-trei minute, apoi se lasa la infuzat timp de zece minute. Se bea o cana cu o ora-doua inainte de masa. Reglarea aciditatii stomacului



- Mancati migdale: Consumul a 5-10 migdale pe zi
inlatura, adesea, arsurile la stomac. Uleiul pe care
il contin depune o pelicula protectoare pe peretii
stomacului, iar proteinele continute in samburi
formeaza un tampon natural, in combinatie cu acidul
clorhidric.

De provenienta mehedinteana, reteta de
vindecare a stomacului cu migdale a fost confirmata
recent la un centru de cercetare din orasul Haifa
(Israel) de catre profesorul Kleeberg.

- Sucul de morcovi cruzi sau cartofi (doua pahare pe
zi) potoleste arsurile.

- Radacina de reglisa: fierbeti 50 de grame de
radacina rasa de reglisa, intr-un litru de apa, vreme
de 10 minute. Lasati sa se macereze 5-6 ore. Beti cate
un pahar de trei ori pe zi, vreme de trei saptamani.
Faceti o pauza de 10 zile, apoi reluati tratamentul.
Atentie: reglisa e contraindicata in caz de
hipertensiune. funda?happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lapte cu anason (pentru copii)
Acest remediu era folosit pe vremuri pentru calmarea colicilor. El actioneaza benefic asupra stomacului sensibil al copiilor si nu numai.

1/2 lingurita anason
1/2 lingurita chimen
1/4 l lapte

Condimentele se pun in lapte si se fierb 5 minute amestecand continuu. Se strecoara cu grija si se da copilului sa bea cu inghitituri mici.

Ceai de lemn-dulce impotriva ulcerului
Radacina de lemn-dulce are un efect antispastic si de asemenea antiinflamator.

1/4 l apa
20 g radacina de lemn-dulce
20 g flori de musetel
5 g frunze de roinita
5 g menta

Se pune apa la fiert. Se amesteca plantele si se opareste 1 lingurita de amestec. Se lasa la infuzat 5 minute si se strecoara. Se bea cate 1 cana dupa mese.

Compresa cu plante impotriva crampelor stomacale
Aceasta compresa se foloseste extern, relaxand musculatura incordata.

40 g salvie
40 g sovarv
40 g pelin
40 g spilcute
20 g izma-broastei
20 g cimbru-de-gradina
1 l vin sau otet

Ierburile se pun intr-un saculet de panza si se fierb in vin sau otet 10 minute. Se stoarce saculetul si se aseaza cat mai fierbinte pe burta.

Argila dizolvata in apa este un remediu stravechi, ades folosit, care printre altele calmeaza stomacul.

Lipsa poftei de mancare nu mai trebuie sa fie o problema
Am invatat de la bunica: tot ce e iute stimuleaza apetitul si digestie: ardei iute, hrean, ridichi negre, ridichi de luna si ceapa, dar si castraveti acri sau mustar. Alegerea va apartine!
Persoanele mai in varsta, care nu prea mai au pofta de mancare, ar trebui sa mestece cu o jumatate de ora inainte de masa radacina de ghimbir zaharisita – aceasta are darul sa stimuleze sucurile gastrice.

Pentru un stomac suprasolicitat
Se dizolva o lingurita de argila in apa minerala sau ceai de plante si se bea dupa masa.
Ceaiul de fenicul nu-i ajuta doar pe sugari, ci si pe adulti cand au probleme cu digestia. Substantele din el calmeaza peretii iritati ai stomacului.
Un foarte vechi remediu este bitterul suedez. Aceasta bautura din ierburi ajuta intr- o sumedenie de probleme cu digestia. Se vor bea cate 1-2 paharele de bitter pe zi.
Impotriva sughitului exista multe remedii: tineti-va 30 de secunde respiratia, beti apa cu gheata sau cu lamaie sau mestecati cuisoare. In principiu se recomanda sa mancati incet si sa mestecati bine.

Greata si senzatia de voma pot fi calmate cu usurinta
Zeama de fulgi de ovaz a bunicii ne ajuta si azi impotriva gretei. Se fierb 20 g fulgi de ovaz in 1/4 apa si se sareaza putin.
O lingurita de rachiu de roinita cu putina apa sau zahar e cu siguranta buna impotriva gretei si atenueaza senzatia de voma.
Cand varsam nu trebuie sa intervenim din primul moment. Varsaturile sunt o reactie de aparare a organismului care se elibereaza de toxine. Daca insa fenomenul persista, se recomanda consultarea unui medic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Reglarea aciditatii stomacului



- Mancati migdale: Consumul a 5-10 migdale pe zi
inlatura, adesea, arsurile la stomac. Uleiul pe care
il contin depune o pelicula protectoare pe peretii
stomacului, iar proteinele continute in samburi
formeaza un tampon natural, in combinatie cu acidul
clorhidric.

De provenienta mehedinteana, reteta de
vindecare a stomacului cu migdale a fost confirmata
recent la un centru de cercetare din orasul Haifa
(Israel) de catre profesorul Kleeberg.

- Sucul de morcovi cruzi sau cartofi (doua pahare pe
zi) potoleste arsurile.

- Radacina de reglisa: fierbeti 50 de grame de
radacina rasa de reglisa, intr-un litru de apa, vreme
de 10 minute. Lasati sa se macereze 5-6 ore. Beti cate
un pahar de trei ori pe zi, vreme de trei saptamani.
Faceti o pauza de 10 zile, apoi reluati tratamentul.
Atentie: reglisa e contraindicata in caz de
hipertensiune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dureri de stomac

Flori de musetel, flori de nalba mare si de nalba, frunze de melsia, menta, parachernita, rozmarin si cimbrisor, frunze, flori si muguri de portocal amar.

Tizana calmanta

Musetel: flori, 50 g
Nalba: flori, 50 g
O lingura de amestec la o cana de apa clocotita care se lasa sa infuzeze zece minute. Cel care are dureri de stomac va evita sa manince. O ceasca calduta din aceasta tizana inainte de masa ii va calma stomacul.
Tizana asortata
Musetel: flori, 30 g
Melisa: frunze, 30 g
Menta: frunze 10 g
Cimbrisor: frunze, 20 g
Portocal: muguri, 20 g.
O lingura de amestec la o cana de apa clocotita; se lasa la infuzat timp de zece minute. Se bea o cana dupa masa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Digestie dificila

Frunze si seminte de angelica, seminte de anason verde, fructe de banian, frunze de busuioc, flori de musetel, scortisoara, frunze de asmatuchi, seminte de coriandru, frunze de tarhon, radacini de ghimbir, frunze si semintie de marar, bace de ienupar, cuisoare, frunze de dafin.
Flori de levantica, frunze de silnic, frunze de maghiran, flori de romanita, flori de melisa, frunze de menta, frunze de trifoi, flori si frunze de portocal, frunze de patrunjel, radacina de lemn-dulce, frunze de cimbru, de salvie, de cimbrisor, de lamiioara si de verbina.

Preparat digestiv


Anason verde: seminte, 20 g
Busuioc: frunze, 20 g
Romanita: frunze, 20 g
Maghiran: frunze, 20 g
Portocal: flori, 20 g
Lamiioara: frunze, 20 g
Verbina: frunze, 20 g

O lingura de amestec la o cana cu apa.
Se fierbe unu-doua minute. Se bea o cana dupa masa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fermentatie intestinala

Seminte de marar, de anason verde, de chimion, de chimen, de coriandru, frunze de tarhon, fructe de banian, radacini de gentiana si de ghimbir, cuisoare, frunze de dafin, cimbru si lamiioara.

Preparat carminativ


Anason verde: seminte, 30 g
Tarhon: frunze, 30 g
Dafin: frunze, 30 g
Cimbru: frunze, 30 g
Lamiioara: frunze, 30

O lingura de amestec la o cana de apa.
Se fierbe doua-trei minute, apoi se lasa la infuzat timp de zece minute. Se bea o cana cu o ora-doua inainte de masa.