Laptele crud se bea proaspat, iemdiat dupa muls (daca caprele sunt verificate periodic de veterinar pentru a nu avea infectii). daca este bagat imediat dupa muls in frigider si tinut permanent la temperatura constanta de 2-3 grade, poate fi consumat si dupa 6 ore. Apoi nu se mai recomanda consumul lui, fiind un factor de risc pentru enterocolita. Daca vrei sa bei seara si dimineata, trebuie sa o faci imediat dupa muls, fara sa il mai bagi in frigider, fiindca nu tine o zi intreaga.
E sanatos pe naiba, crud. Laptele, intr-adevar contine o sursa de calciu dar este sanatos doar in momentul cand il fierbi.
Am auzit ca e bun laptele de capra si mai sanatos decat cel de vaca, mai multe nu pot sa iti spun, deoarece nu am baut in viata mea asa ceva.
Cam doua zile tinut la frigider, apoi se acreste. Dar il poti consuma si ca lapte batut de capra.
"e loat"...asta in ce limba e? Pune mana pe carte si lasa laptele crud ca nu e bun!
RalukaLove întreabă: