| ventuzaa a întrebat:

Salut, m-a numesc Andrei si am o problema cu tenul, pe nas am puncte negre si intr-un timp am folosit creme de la e-clean, nu au dat roade dar pe lateralele nasului m-am inrosit foarte tare, si chiar daca am incetat folosirea cremelor tot rosu am ramas si acum, se vede foarte urat! in ultimu timp am folosit doar sapun si crema hidratanta-calmanta, dar tot asa a ramas! ce as putea face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Chiar de le scoti punctele negre, se formeaza la loc si zona arata asa cum spui.Incearca sa le scoti doar pe cele cu adevarat inestetice, numai dupa ce faci inhalatie cu ceai de musetel si tarate de grau, iar fata o dezinfectezi cu o lotiune de cimbrisor de la firma Bioten(nu contine parabeni)!

| Estera123 a răspuns:

Dupa cate mi-ai spus, ai tenul gras sau foarte gras. Dupa parerea mea (sunt strict subiectiva), sapunul mi se pare cel mai contraindicat lucru pe care il poti folosi pentru un ten gras, deoarece iti usuca si mai rau tenul iar glandele vor face sebum in exces ca sa acopere acel deficit pe care l-ai spalat cu sapun, dar nu asta este important.
Ce trebuie sa stii este ca odata aparute cosurile negre nu vor mai disparea niciodata ori foarte greu si au nevoie de ingrijire speciala. De preferat ar fi sa te duci la dermatologi sau la cosmeticiana pentru masti care iti vor scoate punctele negre pentru o perioada. Eu folosesc un scrub odata pe saptamana care mai mai ajuta, si o spuma sau gel de spalare (pentru a putea intra si curata punctele negre), iar la final de saptamana le mai stoc pe unele din ele pentru a-mi curata tenul. Ca si crema, folosesc una de la Bioten, dar asta nu are nicio importanta, nu exista creme de uz zilnic care sa ajute la eliminarea punctelor negre, cel putin dupa cunostintele mele.

| Criiistinutsa a răspuns:

Poate ai facut alergie. Incearca sa lasi tenul curat si sa te speli cu sapun Protex. happy