| RB26DETT a întrebat:

Salut, m-am ales cu o durere in gat, m-am uitat in oglinda si am vazut ca-i rosu tot ( in interior ) si de-o parte si de alta am 2 pete albe, daca iau pastile pentru gat, de supt, pe moment durerea se mai amelioreaza, am avut momente cand aveam frisoane, febra, etc... dar imediat au trecut, m-au pus pe ganduri petele alea albe, este grav? Ce-mi recomandati sa iau? Tin sa precizez ca ma doare cand vorbesc si cand inghit, am momente cand abia pot vorbi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| minrest a răspuns:

Zona rosie este portiunea inflamata, iar petele albe sunt portiunile cu puroi. Ai amigdalita, indiferent ca ai amigdalele scoase sau nu. Poti sa faci gargara cu albastru de metil, soc de vitamina C cu suc de la 2 kg. de portocale, si un tratament intern cu 30 de picaturi de propololis baute cu apa pe zi. Toate trei, nu una din ele. Dar cel mai bine e sa mergi la ORL-ist.

1 răspuns:
| CrizaElectrica a răspuns:

Cristi, cel mai bine este sa mergi la medicul ORL, unde vei fi consultat și vei primi, cel mai probabil, un tratament cu antibiotic.
Este important sa mergi la doctor, deoarece, netratat, puroiul din gât constituie o sursa de infecție pentru organism și pot exista complicații. Multă sănătate!