| Glav a întrebat:

M-am apucat de sala recent!
Am câteva întrebări!
Proteinele sunt dăunătoare?
Care e diferenta dintre steroizi si proteine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
18 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Depinde de cantitatea pe care o consumi. Steroizi, chimicale.

| Simpatic a răspuns:

Un incepator nici nu ar trebui sa caute vreodata informatii despre steroizi, asa cum nu te intereseaza despre drogurile cu risc asa nici despre steroizi nu ar trebui sa te intereseze vreaodata!
Proteina este ca si mancarea, este piatra de temelie a tesutului muscular.
Daca sunt luate cum trebuie proteinele nu fac rau, daca se inarca ficatul cu multe portii de proteine si multa mancare, ii dai acestuia mult de lucru si duce la probleme ale ficatului, ca orice exces.
Iarasi un incepator ar trebui sa invete sa faca corect exercitiile, sa aiba o odihna adecvata si o dieta adecvata.
Niciodata primul gand nu ar trebui sa fie cate suplimente!
Suplimentele sunt ceva ajutator, un auxiliar nicidecum baza.
Baza culturismului ti-am zis care este : antrenament+dieta+odihna.

| Glav explică (pentru Simpatic):

Inteleg!
Multumesc mult!

Răspuns utilizator avertizat
| Frank51 a răspuns:

Proteinele sunt bune pentru corp, ele ajută organismul in diferite moduri, dar preponderent la nivel de celulă.

Steroizii sunt substanțe anabolice care te ajută să pui masa musculara mai ușor, dar sunt sintetizate artificial, deci nu sunt sigur ca sunt ok.

| Donsavas a răspuns:

Simplu. Îți zic ca pentru un începător. Proteinele sunt nutrienti, din nutrienti îți construiești corpul.
Steroizii sunt hormoni care se dau la oameni bolnavi sau pe care ii mai iau unii ca sa prevină bolile sau sa se dezvolte mai repede. Steroizii nu se iau fara prescripție deoarece poti strica echilibrul normal, crescând șansele să te imbolnavesti.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Păi mâncarea pe care ai mancat-o de cand te-ai nascut si pana acum, e dăunătoare? Te referi la pudră proteică, care nu este nimic altceva decât proteina din mâncare, transformată în pudră si îmbunătățită sau nu cu micronutrienti sau alți macronutrienti. Ex: pudră proteică din zer, lapte si ou, mazăre etc.
Steroizii sunt alta mâncare de peste. Substanțe artificiale, făcute în laborator. Ex: testosteronu enantat. Celebrul hormon ce se gaseste in organismul nostru; doar ca acesta este injectabil, facut in laborator, asemănător celui natural, ce se gaseste in organismul uman.

| Sonia822 a răspuns:

De la steroizi poti face cancer in 3 luni, depinde daca mai ai si alte boli sau nu. De la proteina... teoretic sunt bune, dar ca sa rezistein borcanele/ambalajele alea, le baga excipienti. Care sunt periculosi. De exemplu: nu stiu ce rahat de ingrosare, nu stiu ce rahat antimucegaire, nu stiu ce rahat pentru gust mai bun, nu stiu ce rahat pentru o culoare atragatoare, si tot asa.

Întrebări similare