Daca lucrezi muschii nu are rost sa faci exercitii cardio.
Lucratul muscilor este un fel de cardio mai intens, mult mai intens.
Nu chiar. Tot prin cardio arzi cele mai multe calorii + iti accelerezi metabolismul in ziua de antrenament. Cel mai recomandat e sa faci cardio imediat dupa antrenamentul cu greutati, dar nu exagerat, 15-20 de minute e suficient. Ele se completeaza unul pe altul, nu se inlocuiesc.
Spre ex. culturistii profesionisti se trezesc dimineata si fac 45 de minute cardio, asta am citit in MD ( muscular development ) si apoi dupa-masa au antrenamentul pentru masa musculara.
Numa prostii ii bagati omului in cap. Cardio cu greutati, esti tampit? Lui nu ii trebuie niciun fel de cardio pentru ca la inaltimea lui are o greutate normala.
Cardio dimineata si antrenament dupa-masa pentru masa musculara? Tu auzi ce spui? Apoi ori slabit ori luat in masa musculara. Cardio poti sa faci cat vrei daca nu te alimentezi cum trebuie n-o sa poerzi nu stiu ce din grasime. qwerty frate fa numa cum ti-am zis eu. 8-9 luni din an sa faci masa musculara si restul definire.
Http://www.cristianmargarit.ro/......u-greutati
Iar legat de ce ti-am zis, e vorba de Evan Centopani :
http://www.musculardevelopment.com/......opani.html
Citez :
"I think cardio is best first thing in the morning and/or at night before bed."
Si de acord, ca ai perioada de masa musculara si perioada de slabit, dar sa faci putin cardio ( 15 min de 3-4 ori / saptamana scuza-ma dar nu te termina, chiar te ajuta ) si in perioada de masa e ok. Nu esti culturist profesionist ca sa fi obsedat de orice detaliu.
Eu zic ca nu ar trebui sa faci cardio deloc. Du-te de 3 ori pe saptamana
Luni: piept-triceps-deltoid anterior si lateral
Miercuri: Picioare-abdomen
Vineri: Spate-biceps-trapez-deltoid posterior
Cauta pe youtube si o sa vezi exercitii. Recomand exercitii simple: Impins cu bara din culcat, Genuflexiuni, Ramat cu bara. Daca totusi consideri ca esti prea "gras" si vrei sa dai jos poti face 10 minute cardio inainte de antrenamentul propriu-zis. Multi ori zice sa faci dupa antrenament insa cardio e un mod bun de a te incalzi. Ai grija la alimentatie si somn sau nu vei avea progrese mari.