| papuciirupti a întrebat:

m.am stricat la stomac și am gaze excesive. de dimineață am făcut dus înainte la plec la cursuri dar pe acolo tot simțeam eu ca ma urmărește acel miros, muream de rușine. nu știu ce sa mai fac, urmează sa ma întâlnesc cu cineva, am mai făcut un dus de când am venit, mai fac unul dar parca mirosul e intrat în piele...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu este posibil ca mirosul sa te urmareasca sau sa fie intrat in piele, este doar o halucinatie a ta. Un psihiatru te poate ajuta sa depasesti acest momet greu si chiar sa duci o viata normala cu tratament care sa te ajute sa te raportezi mai corect la realitate.

| papuciirupti explică (pentru Brigaela):

Dacă ați pomenit de psihiatru înseamnă că e cam nasoala treaba. nu ma vad cu alte probleme sau ceva de genul. ma simt un om normal doar ca am nemernica asta de problema cu meteorism

| Brigaela a răspuns (pentru papuciirupti):

Tu iti dai seama ca e imposibil ca mirosul sa te urmareasca sau sa iti intre in piele? Adica esti constient ca e doar o halucinatie fara suport real si pe care trebuie sa lupti sa o ignori complet?

încerc dar dacă e cineva pe lângă mine și vad ca începe sa se frece la nas sau sa mai tușească îmi vine sa mor, fac dus de 3-4 ori pe zi, pe fiecare dimineață, haine curate mereu și parca tot nu ma simt eu bine...

Deci nu reusesti sa ai deloc contact cu realitatea, ceea ce este grav. Probabil si meteorismul este tot o halucinatie sau macar o iluzie si de fapt nu ai probleme digestive, mintea ta le imita si te pacaleste

Ba da, am probleme digestive. asta e problema și nu ca as fi nebun. nu ma droghez, nu fumez, alcool am consumat rar și de 1, 5 ani deloc. am fost și sunt un tip asezat, cuminte, nimic sa ma de dregleze mental sau sa ma afecteze. doar asta m.a afectat în ultima perioada...este o problema cu colonul din cate am tot citit pe net. am luat tot felul de medicamente și am fost strict cu ce am mâncat.
mai nou săptămâna asta m.am stricat și la stomac și am niște crampe de stau 20 min pe toaleta, scaune firiforme...

Nu am zis ca esti nebun, doar foarte grav bolnav. Spui ca desi tu sustii ca ai prea multe gaze, mai multi gastroenterologi ti-au spus ca e in regual si totul e normal. As fi putut crede ca adevarul e la mijloc (adica ca tu exagerezi mult si si subestimeaza un pic), pana ai spus chestia cu mirosul care te urmareste (care arata ca esti desprins de realitate destul de serios, altfel ai sti ca asta este imposibil si ai goni ideea in maxim 3 de secunde definitiv). In aceasta situatie cred ca de fapt gastroeneterologii au dreptate si majoritatea problemelor sunt in mintea ta. Mai ales ca repeti mereu niste argumente lipsite de orice relevanta (nu ma droghez, nu fumez, tot spui asta desi nu ai fost intrebat si nici una dintre cele doua chestii nua re niic o legatura cu discutia). Ai citit mult pe net, ceea ce stii ca este complet interzis in probleme de sanatate (fiindca 99% din chestiile de pe internet sunt mizerii scrise de idioti. Fac pariu ca nu ai verificat nici jumatate de articole daca sunt cu adevarat scrise de medici, cu drept de practica si care nu sunt victimele unui furt de identitate). Ai luat tot felul de medicamente, fac aproape pariu ca ai luat si medicamente care nu ti-au fost prescrise de medic si fara sa ceri avizul medicului tau curant (ceea ce iarasi este interzis). Esti foarte strict cu ceea ce mananci dupa o dieta inventata de tine si fara suport real (fac pariu ca nu urmezi intocmai o dieta recomandata de medic, ci faci tot felule de inovatii ciudate, fara suport stiintific). Toate astea sunt semne grave. Daca le faci o data sau de doua ori (adica citesti cateva minute pe net, tinzi sa crezi, apoi te gandesti mai bine si iti dai seama ca e aiurea, sau cumperi un medicament neprescris tie de medic, iei o doza sau doua, apoi iti dai seama ca asa ceva este absurd si discuti cu medicul tau, sau elimini un aliment fara ca medicul sa iti spuna, doar fiindca asa ti se pare tie bine), e destul de normal. Dar daca le repeti si dureza vreuna dintre ele mai mult de 2-3 zile, atunci deja ceva este anormal si tu ai nevoie de macar un psiholog. Daca dupa 2-3 zile de astfel de prostii nu iti dai seama ca ai nevoie de psiholog si ca esti in afara realitatii, gravitatea situatiei creste.
E posibil ca saptamana asta sa ai o indigestie (agravata de dieta dezechilibrata la care te supui, de abuzul de medicamente si de stresul psihic). Asta nu inseamna ca e ceva foarte grav, se rezolva cu ceai de menta si orez cu morcovi. Ultima data cand am avut o indigestie, am stat, intr-o zi, de 8 ori cate 40-50 de minute la toaleta, dar nu am luat nici un fel de medicamente aiurea, nu am facut dusuri obsesiv si cu siguranta nu m-a panicat. Am baut ceai de menta, am mancat orez cu morcovi (fierte) si am luat niste furazolidon (cura completa, dar eu sunt medic, stiu sa ma automedichez)

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

M-am mai tot gandit la problema ta, care mi se pare una foarte serioasa.
Mai poti incerca o varianta: sa mergi undeva in privat la un gastroeneterolog si sa soliciti o colonoscopie la cerere (o platesti si o faci chiar daca medicul nu crede ca ai nevoie de ea). Asa te vei asigura, fara nici un dubiu, ca nu ai nici o problema (asa cred ca va fi cazul, dar si daca ai vreo problema organica, o vei depista la aceasta invetsigatie). Daca totul iesie normal, vei sti atunci cu certitudine ca problema nu este organica, ci indusa mental.
Sa stii ca pacientii care somatizeaza (adica care transforma in simptome fizice niste frustrari si neimpliniri sau simptomele unei boli psihice), nu se prefac. Ei sunt foarte convinsi ca suferinta fizica este reala si au dureri si simptome (mai ales subiective) foarte severe, care le afecteaza mult viata. Ei nu trebuie neglijati, ci tratati intensiv de un psihiatru, altfel putandu-se ajunge la tragedii (am vazut cazuri de oameni care s-au sinucis fiindca suferinta indusa de creier si fara suport organic era insuportabila, ca si oameni care au omorat pe cineva apropiat, fie fiindca li s-a parut ca asta le va ameliora simptomele, fie fiindca au considerat respectiva persoana drept vinovata de boala lor, fie fiindca s-au simtit neintelesi si au vrut sa se razbine, fie pur si simplu pentru a-i scuti pe ceilalti de o suferinta asemenatoare celei prin care treceau ei)

Doamne, nu sunt nebun și nici grav bolnav sau asa. am specificat alea deoarece majoritatea țin sa tinda ca exista o alimentație neechilibrata...
pastile fără sa știe medicul au fost eubiotic spus de dvs și am mai luat eu DOAR niște cărbune medicinal, nu iau pastile după ureche sa mai îmi agraveze situația, îmi ajunge asta...
alimente și diete, am exclus doar fasolea din tot, atât, restul le mănânc fierte/gratar/grill dar nu prăjite și nu beau acidulate și cafea.
tot la colonoscopie ma gândeam și eu, sa ma conving o data pentru totdeauna.

Eu cred ca e inutila colonoscopia, dar daca tu crezi ca te va ajuta sa iti scoti ideea fixa si ciudata din cap, atunci e bine sa o faci.

Nu e doar o idee, nici o iluzie. Ce Dumnezeului. este o problema, și săptămâna viitoare ma duc sigur sa o fac, sa fiu sigur. mai mult ca sigur acolo este problema...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

laughing Stai calm(a)...
Schimba-ti hainele daca vrei sa fii sigur(a).

| papuciirupti explică (pentru anonim_4396):

Stai Chill ca hainele le schimb după ce fac dus, ce răspuns logic

| anonim_4396 a răspuns (pentru papuciirupti):

Nu am altceva ce sa iti spun, esti doar tu obsedat. happy