anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut! Ma confrunt cu o mica mare problema: am 19 ani, 1.94m inaltime si doar 58 de kilograme, incerc de vreo cativa ani sa ma ingras, am incercat si cu sala, si cu sportul, si cu statul in pat si pe pc toata ziua, mâncând efectiv ca porcul, am reusit in vreo 3-4 ani de la 60kg sa slabesc 2kg, ceva sfaturi pentru cei ce au trecut prin asa ceva? Sau vreun medicament "minune"?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu există medicament minune.

| Sn4k3 a răspuns:

Surplus caloric, e singura metoda. Trebuie depus putin "efort" pentru a vedea ce sunt caloriile, nutrientii, cantarit mancarea, dar pe urma iti va fi usor si nu vei mai avea intrebari. Google it! Spor!

Răspuns utilizator avertizat
| Floridori a răspuns:

Ai putea, te rog, da exemplu de ce mananci si bei intr-o zi si in ce cantitati?
Ai fost vreodata la medic si ti-ai facut analize de orice tip?

| alexxxjdjdb a răspuns (pentru Floridori):

3 mese gatite pe zi + gustari (shaorme, sandwich-uri, niste fast food) si de baut beau apa si mai rar niste sucuri fara acid (gen nestea)

| wildthing a răspuns:

Dar cand ai facut sala, ai avut indeajuns de multa rabdare sau te-ai lasat dupa doua luni? Rezultatele nu se vad imediat, ci in timp. Chiar daca esti ectomorf, desi va dura mai mult pana vei incepe sa vezi rezultate, daca ai vointa si esti dedicat, ele vor aparea. Sigur ca nu vei pune pe tine la fel de multa masa ca un endomorf sau mezomorf, dar te vei dezvolta armonios. Frank Zane de exemplu, a fost ectomorf si a castigat Mr. Olympia.
Totul e sa te duci la sala cu placere si sa ai rabdare, sa gandesti pe termen lung (ani). Ca sa creasca, corpul trebuie fortat, hranit si odihnit, dar de exemplu, in primele luni de antrenament (poate pana la 6 luni) nici macar nu e indicat sa tragi la maxim, trebuie sa-i dai timp sa se fortifice, altfel te accidentezi, iti cedeaza articulatiile si bati pasul pe loc sau chiar esti nevoit sa renunti.

| DovleacTurbat a răspuns:

Nu exista 'minuni' in sportul ăsta. Mâncare, atât.
Cântărește-ti mâncarea pentru a-ți putea calcula un surplus caloric. 24/7 menține organismul in surplus caloric. Și vei creste in greutate, bineînțeles+ antrenament cu greutăți.

| MorcovMajestic a răspuns:

Ce inseamna ca mananci ca porcul? Multi zic ca mananca asa si baga doar pufuleti
Ai calculat vreodata numarul de calorii pe care il consumi intr-o zi?
Ti-a dat peste 3000?
Eu nu cred.
La sala daca vrei sa vezi rezultate nu o sa vezi in 2 luni, o sa vezi intr-un an, mancand 10 fripuri pe zi.
Ai avut tu ambitia asta?
Daca stai in pat si la pc toata ziua ma indoiesc

| Dvi2002 a răspuns:

Asa e felul nostru majoritatea suntem slabi pana la 20-30...