Depinde dacă problemele astea sunt dese sau apar pentru prima dată. Trebuie să cunoaștem faptul că orice durere craniană trebuie să ne pună un semn de întrebare. De sigur, nu trebuie să ne alarmăm și să ne panicăm direct, dar trebuie să fim foarte precauți. Creierul nostru poate suferi foarte multe afecțiuni, bineînțeles că nu toate în același timp. Acestea fiind spuse, o răceală nu se manifestă, neaparat, prin prezența exagerată a mucoasei nazale sau inflamarea gâtului, ceea ce provoacă o durere la nivelul acestuia ( de obicei, acestea pot fi semnele evidente ale unei răceli, dar nu numai ). Faptul că te doare capul și îți este frig poate fi un semn al răcelii. Faptul că ești slăbită (nu în cazul ăsta) poate fi de asemenea un semn al răcelii și așa mai departe. Conform celor spuse mai sus, putem susține că avem de a face, pe moment, cu o simplă răceală. Îți recomand un nurofen, un ceai cald pentru durerile de gât și ar trebui să îți revi în următoarele zile (asta dacă nu te expui la contactul cu aerul rece de afară, băuturilor carbogazoase (fie ele calde sau rece) și așa mai departe ). Pentru a fi sigură, poți merge la medicul de familie pentru a te ajuta în problema ta. În cazul în care nu te-ai prezentat la un medic și durerea persistă timp de câteva zile și tu te-ai tratat corespunzător (ceai, nurofen etc) este nevoie de un control medical amănunțit. Nu amâna orice fel de control medical când vine vorba de sănătatea ta, corpul nostru poate fi atacat din o mulțime de părți, și foarte tare!
Dar ce pot avea in afara de raceala?
Posibilitățile sunt foarte variate. Multe probleme de sănătate se manifestă prin durerile de cap ( de obicei, foarte dese și puternice, în cazul bolilor care afectează mult creierul ), sau mai slabe. Asta se datorează faptului că creierul este locul de unde se coordonează FIECARE parte a corpului și organul datorită căruia funcționăm. Acestea fiind spuse, durerile de cap pot fi cauzate de multe lucruri precum meningita ( fiind un caz foarte cunoscut și relativ des întâlnit ). De obicei, dacă este bacteriană consecințele pot fi foarte grave deoarece și cei din jurul tău pot să contacteze boala. Dacă este virală, nu prezintă simptome grave (de obicei) și se poate trata relativ ușor. În cazul în care te simți slăbită și/sau vomiți sau ai o astfel de stare, și/sau ai dureri puternice (sau nu) și dese de cap și/sau ai mereu o stare de somnolență puternică etc este posibil ca membranele creierului să fie imflamante (meningită). Am spus această boală deoarece este cunoscută și des întâlnită în cazul persoanelor care nu se protejează atunci când este nevoie (expunerea la frig prelungită - efortul fizic (transpirație și apoi contactul direct cu aerul rece la nivelul capului) etc ) pot provoca apariția acestor inflamații. În cazul în care consideri că te afli în acest caz de posibilă meningită, îți recomand un consult medical de urgență. Această boală poate fi mortală destul de ușor.
Cum adica poate fi mortala?
Creierul tau cedeaza daca nu te tratezi la timp.
Cum adica cedeaza/?
Daca membranele inflamate nu sunt tratate la timp, acestea duc la inflamarea creierului complet si eventual la moarte cerebrala (aprinderea creierului).
Incat timp se poate intampla asta?
Depinde de multi factori. Boala poate exista si progresa incet fara simptome evidente pentru tine, eventual, pana cand boala este avansata mult caz in care simptomele sunt mult mai grave. Deci, pot fi cateva saptamani si/sau mai mult sau mai putin timp in care boala poate fi tratata fara probleme. Asta bineinteles, daca o ai. Nimic nu este sigur, si o vizita rapida la medic nu este rea, avand in vedere ca vorbim de sanatatea ta.
Pai eu nu am multe simptome ale acestei boli, ma doare capul si tot corpul, am frisoane si febra.
Nu este o regula sa ai multe simptome sau putine sau de fel. De asemenea, durerea de cap nu este relatata doar unei boli. Eu am dat un exemplu.
Ar trebui sa te duci la medic, dar cel mai probabil este o raceala, aceleasi simptome le-am avut eu cam acum 6 luni. Du-te la doctorul de familie sa iti dea o medicatie.
Sau este o reactie alergica cu ceva ce ai interactionat sau ai mancat. Eu asa am patit cand am mancat pentru prima data avocado. Dar m-a tinut doar o zi, am luat un nurofen pentru durerea de cap. Daca nu iti trece cam intr-o zi-doua du-te la medic.
Posibi ori o durere de cap, ori semnele unei raceli, cam asa am fost si eu, poti lua un Nurofen Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat... funda?
Pai deja ma doare de 3 zile si nu am probleme cu gatul sau nasul
O pastila de Nurofen ar ajuta
raissa întreabă:
anonim_4396 întreabă: