| Geome5 a întrebat:

Salut
Ma ingrijoreaza o chestie in legatura cu unghiile mele de la maini. Din clasa a 3-a sau a 4-a imi rontai unghiile si pielea de langa si am ajuns acum in clasa a 9-a cu unghii super mici. Nu am intalnit o persoana sau sa vad poze cu unghii cat sau mai mici decat unghiile mele.
Mi-am masurat unghiile cu o rigla si au lungimea cuprinsa intre 1 cm si 0.5 cm. Ar creste daca le-as lasa sa creasca, dar am un, daca pot spune, un tic nervos unde ma apuca sa-mi rod unghiile cand ma uit la un film sau inainte sa dorm sau in timpul orelor si cred ca pot spune ca am devenit depedenta sa-mi rontii unghiile.
Chestia e ca mi se pare ca chiar daca nu le rontai tot mi se fac mai mici, suna stupid dar ieri am facut o poza cu unghia de la degetu mic, si azi am constatat ca e putin putin mai mica.
Acuma eu nu stiu si nu am gasit pe internet daca este o problema ca am unghiile asa mici, din aceasta cauza ma ingrijorez ca poate chiar exista o problema si poate este serioasa.

Intebarea mea este daca este riscul de a avea o problema importanta avand unghiile asa mici si facandu-se incet mai mici pe zi ce trece?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Simona4756 a răspuns:

Aceeași problemă o aveam si eu. Stai linistită, ca iti va creste. Abtine-te de la ros si da-ti cu ulei de ricin. La mine a mers.

1 răspuns:
| Gabriel_Ianis_2000 a răspuns:

Verișoara mea a avut aceeași poveste ca tine(efectiv la fel), a renunțat sa le mai roadă și gata