| Andy005 a întrebat:

Mă numesc Andrei, am 13 ani și, nu știu dar, de o săptămână mi se intamplă lucrul următor: mă trezesc și, imi pun intrebările gen ce e viața și cum mă pot mișca eu (știu, zici că sunt nebun). Mă distrez și eu uneori și, deodată imi vine iar această întrebare în minte. Simptomele sunt : imi tremură corpul și imi bate inima. Vă rog eu, ajutați-mă, nu mi-o pot scoate din minte.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| NGheorghe a răspuns:

Instinct de autoaparare. Analiza este mai complexa se ia in calcul si situația nu doar persoanele. De exem. 1)unul dintre prietenii tai nu îți este prieten ci doar se preface si de fapt îți vrea răul. 2) cineva te crede vinovat de ceva, (de exemplu crede ca i-ai furat ceva) si vrea sa te țină in vizor.
3) concurența, dacă ii depasesti pe ceilalți atunci poți fi spionat si ți se caută puncte slabe ca sa nu mai fi atât de performant. 4) etc

| Claxon987 a răspuns:

Mie mi se pare ca nu esti superficial si e ok sa ti pui intrebari mai profunde. Mi se pare un semn de maturitate, nu i mai da atat de multa importanta, sunt doar ganduri, nu te lasa coplesit. Ai cam mult timp liber, ocupa l cu ceva, poti sa faci ceva sport

| Andy005 explică (pentru Claxon987):

Merssi frumos, credeam ca am ceva.

| bwb a răspuns:

Este o stare normala, nu esti singurul caruia i se intampla asta. Metoda cea mai simpla prin care ai sa scapi de aceste efecte neplacute, este sa-ti raspunzi documentat. Atentie (!) raspunsul valabil nu poate veni decat de la tine. Poate sa-ti spuna oricine, orice, singurul raspuns corect numai tu poti sa tii-l dai. Pentru asta, trebuie ca pe langa propria analiza pe care ti-o faci, sa citesti, sa-ti completezi cultura. Fiecare carte, roman, revista, articol, etc. contine informatii, care adunate impreuna, iti formeaza personalitatea si fara sa vrei afli raspunsurile dorite. Succes!

| Andy005 explică (pentru bwb):

Vă mulțumesc tuturor pentru raspunsurile date, v-aș da tuturor câte un raspuns câștigător doar că nu am cum. Chiar m-au ajutat.winking