| AditzaVixon31 a întrebat:

Salut,ma numesc Neagu Adi, am aproape 16 ani, 1, 85 si 80 de kg.
Am si eu o problema de care incep sa ma ingrijorez.
Dupa cum am citit si am vazut,in timpul pubertatii sfarcurile sufera anumite modificari, devin mai tari si se umfla ca pe un balon, si se zice ca o sa-si revina in cateva luni sau 1-2 ani.
Ei bine la mine, au trecut deja 2 ani si tuturor prietenilor mei care aveau aceeasi "chestie" sa-i zic asa, le-a trecut si sanii si-au revenit, dar ai mei au ramas la fel.
Eu un lucru de ingrijorat sau nu?
Singura chestie care ma ingrijoreaza este faptul ca ma apropii de perioada adolescentei si tot nu-mi trece problema cu sfarcurile.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| alessia5158 a răspuns:

Ginecomastia puberala(cresterea in volum a sanilor la baieti) nu necesita un tratament specializat decat daca persista dupa varsta de 17 ani ---o atentie si un control sporit asupra a ceea ce mananci si un plus de activitatate fizica pot sa reduca din volumul sanilor!
Chiar daca ai o greutate considerata a fi normala, totusi esti la limita superioara (daca depasesti 80 kg, poti fi considerat supraponderal!). Pentru varsta si inaltimea ta, greutatea ideala ar fi de 77 kg--- incearca sa mai dai jos vreo 2-3 kg!