| Sebastian2500 a întrebat:

Salut, ma numesc Sebi, am 16 ani si de aproximativ 4-5 luni am observ ca imi pica parul si nu stiu de ce... vreau sa mentionez ca de aproximativ o luna iau un tratament de la Dr. Hart pe baza de vitamine si minerale pe care mi l a recomandat o farmacista si acum trebuie sa fac o pauza de o luna si dupa sa continui sa il iau iar + ca tot de o luna iau si alpecin cu dublu efect...nu stiu daca acestea isi fac efectul, dar vreau sa mai incerc ceva pana sa merg la medicul dermatolog si speram sa ma puteti ajuta voi cu niste sfaturi. Multumesc mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| N0xEterniS a răspuns:

Asta am patit si eu. Am parul des, l-am avut asa din totdeauna. Am pierdut o gramada de par, doar de sus nu si pe parti. Mi-am dat seama cam tarziu ca e de fapt o problema. Faza e ca la mine incepuse sa cada cand mi-am schimbat freza, am vrut sa las parul mare sus si atunci a inceput sa cada bazat. O gramada pe perna si cand dadeam cu ceara/gel luam o gramada pe maini, dar m-am gandit ca ah e pentru ca e mai lung acum, trece de la sine. Eh nu a trecut de la sine.
Ma duc la acelasi frizer de 5 ani incontinu si dupa ce mi-am schimbat freza el mi-a spus ca am pierdut o gramada, ''nu observi ca ai pierdut o gramadat de par?'' '' Ca ai si ciuperca'' etc du-te la dermatolog ca ramai chel. M-am dus si mi-a dat ala sa iau medicamente de vreo 120 euro. Unipexil 5%, Novaphane, Anaphase, Mycoster, Kerium.
A fost stresul + ciuperca. Vad ca acum a mai incetat sa cada, dar se vede clar ca a cazut. Am o gramada de fire mici de par care cresc inapoi si mi-a spus si frizerul, stai linistit iti creste inapoi.
Deci, daca ai chestii albe prin cap, chiar si dupa dus, ai ciperca aia, daca esti stresat, contribua si asta. Du-te la dermatolog sa se uite in par. Nu cred ca faci mare chestie doar cu niste simple vitamine.

| donarcostica a răspuns:

Daca e genetic nu prea ai ce sa ii faci baros.